Acasă Sanatate Unde statea secretul cresterii numarului de gemeni

Unde statea secretul cresterii numarului de gemeni

În ultimii ani a crescut numărul nașterilor de gemeni, în prezent fiind cei mai mulți gemeni din istoria omenirii. Care este cauza, potrivit oamenilor de știință?

Ei bine, s-ar părea că principala cauză este creșterea numărului de sarcini apărute în urma procedurii de fertilizare in vitro.

O altă explicație ar fi și faptul că tot mai mulți oameni își întemeiază familii la o vârstă mai înaintată, comparativ cu deceniile trecute.

Chiar dacă putem vorbi de o „explozie” a numărului gemenilor, nu se poate vorbi de un vârf al nașterilor de gemeni, având în vedere că tehnicile și procedurilor clinicilor de fertilizare in vitro se îmbunătățesc în continuu, notează publicația NewScientist.

Din 1980, numărul nașterilor de gemeni a crescut de la 9 la o mia de nașteri, la 12 la mia de nașteri.

„Iar gemenii au șanse mai mari de supraviețuire comparativ cu anii trecuți datorită avansului înregistrat de știință și de medicină. Este clar o creștere mult mai mare față de acum 50 de ani în urmă”, spune Christiaan Monden de la Universitatea Oxford.

Împreună cu ceilalți colegi ai săi, omul de știință a colectat datele din 1980 și până în 2015, referitoare la nașterile din 165 de țări.

Știați că…?

Știați că una din 250 de sarcini duce la gemeni identici și una dintr-o sută duce la gemeni fraternali? Care este diferența dintre cele două? Ei bine, în primul caz, are loc o dividere a ovulului fertilizat.

La cea de-a doua categorie, sarcina pornește de la două ovule și doi spermatozoizi.  De asemenea, o naștere din 6.000 poate duce la 3 copii, iar o naștere la 250.000 la 4 copii.

Gemenii identici sunt asemenea unor clone: dețin aceleași gene și seamănă perfect. Gemenii fraternali diferă, nu seamănă deloc din punct de vedere genetic, mai mult decât doi frați normali.

Atunci când se aplică tratamente de fertilitate șansele de sarcină multiplă cresc. O femeie care a avut o sarcină multiplă are șanse mai mari să repete acest proces.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPolitia Romana da Loganurile pe BMW-uri de ultima generatie! Contractul urias merge la prietenul lui Iohannis
Articolul următorTopul oraselor din Romania cu cel mai ridicat nivel al calitatii vietii