Acasă Angajari Unde te poti angaja in 2013? Firmele cauta specialisti in vanzari...

Unde te poti angaja in 2013? Firmele cauta specialisti in vanzari si ingineri

23

jobAnul se apropie de sfarsit, iar cei care nu si-au gasit un loc de munca mai bun nu trebuie sa-si piarda speranta. Specialistii portalului de recrutare Myjob.ro arata ca domeniile in care se prefigureaza oferte importante de locuri de munca in 2013 sunt: vanzarile, IT software si inginerie/tehnologie.

Oportunitati interesante de angajare se anunta si pentru candidatii  care vor sa lucreze in sectoare precum medicina/farmacie, telecomunicatii sau restaurante/hoteluri/catering. Daca te incadrezi in aceasta categorie vei avea posibilitatea sa gasesti mai usor un job deoarece si aici numarul de oferte de munca se estimeaza a fi mare.

 

Un top 5 domenii care ofera locuri de munca in 2013 arata astfel:

  • Vanzari
  • It software
  • Inginerie tehnologie
  • Medical/farmacie
  • Serviciu clienti

Prognoza pentru anul viitor este una pozitiva, specialistii in resurse umane asteptandu-se la o crestere a numarului de joburi disponibile in piata. In acelasi timp, se estimeaza ca se va intensifica foarte mult competitia pentru fiecare slujba libera prin revenirea in tara a unui numar mai mare de muncitori romani care au lucrat in strainatate, in tari in care somajul este in crestere.

Orasele cu cele mai multe oferte de munca

Specialistii Myjob.ro cred ca pe primul loc in topul oraselor cu oferta mare de locuri de munca in 2013 va ramane Bucuresti, urmat de judete precum Cluj, Timis, Brasov, Iasi, Sibiu si Prahova.

In Capitala, oferta de locuri de munca in 2013 va fi mare in continuare pe segmentele de vanzari, it software si inginerie/tehnologie. In Cluj se asteapta un numar important de locuri de munca pentru vanzari, it software si productie. Situatia domeniilor cu cele mai multe locuri de munca in 2013 pentru Timiseste similara cu cea din Bucuresti. Pentru Brasov, la aceeasi lista de domenii, se adauga si ofertele de munca in transport si productie.

In Iasi, vanzarile, it software si domeniul medical vor genera cele mai multe locuri de munca in 2013. Sibiu si Prahova vor oferi multe locuri de munca specialistilor in vanzari si inginerilor.

Evident, oferta de locuri de munca in 2013 nu se restrange la orasele si domeniile mentionate mai sus. Domeniile banci finante, contabilitate sau arhitectura/constructii/amenajari vor absorbi un numar important de personal calificat.

Articolul precedentLochte i-a dat medalia de aur unui fan
Articolul următorCat va costa gazul in 2013? Gazprom estimeaza un pret de 370 de dolari pentru 1.000 de metri cubi