Acasă Stirea zilei Ungaria a inchis granitele pentru turistii romani, cei din Cehia, Polonia sau...

Ungaria a inchis granitele pentru turistii romani, cei din Cehia, Polonia sau Slovacia n-au nicio restrictie


​Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, din cauza COVID-19, dar a anunţat luni seara excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Accesul este permis numai celor care au fost testaţi recent, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus. Pentru români, este permis doar tranzitul prin Ungaria.
Cetăţenii ungari care revin din străinătate vor fi ţinuţi în carantină timp de 14 zile sau vor putea circula înainte de sfârşitul acestei perioade dacă rezultatele a două teste pentru coronavirus sunt negative.
După măsurile anunţate săptămâna trecută, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19, premierul ungar Viktor Orban a convenit luni cu omologul său ceh, Andrej Babis, să permită accesul turiştilor din Cehia care şi-au făcut deja rezervări în Ungaria pentru septembrie, a anunţat Ministerul de Externe de la Budapesta. Ulterior, excepţia a fost extinsă şi pentru cei sosiţi din Polonia şi Slovacia. Testele negative prezentate nu trebuie să fie mai vechi de cinci zile.
Până luni, în Ungaria se raportaseră 6139 de cazuri de coronavirus şi 615 decese după infectare. Tendinţa epidemiei a redevenit crescătoare chiar înaintea începerii anului şcolar. Ungaria relaxase restricţiile de circulaţie din mai.
Economia ungară a înregistrat în trimestrul al doilea o scădere de 13,6% – una din cele mai mari probleme cu care se confruntă premierul Orban de zece ani, de când se află la putere.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentAsta a ajuns PSD-ul: Carmen Dan plange in direct la TV ca o da Ciolacu afara! ”Am fost cu mama la spital”
Articolul următorUn interlop acuzat de acte de evaziune și trafic de influență, reprezentantul Confederației patronale CNIPMMR în relația cu statul