Acasă ACTUALITATE Ungaria nu mai sta dupa vaccinurile din UE si cumpara din Rusia...

Ungaria nu mai sta dupa vaccinurile din UE si cumpara din Rusia si din China

Ungaria a recepţionat marţi primele 40.000 de doze din vaccinul rusesc Sputnik V, fiind prima ţară a Uniunii Europene care foloseşte acest vaccin anti-COVID-19, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, relatează agenţiile MTI şi EFE, potrivit AGERPRES.

Potrivit lui Szijjarto, achiziţia centralizată de vaccinuri pentru ansamblul UE ”a eşuat, riscând vieţile europenilor şi planurile de revitalizare rapidă a economiei europene”. Din acest motiv, guvernul ungar a căutat surse alternative de aprovizionare cu vaccinuri, şi cu cât grupurile de persoane vulnerabile vor fi vaccinate mai repede, cu atât mai rapid vor putea fi ridicate restricţiile, a explicat ministrul ungar.

Aceste prime 40.000 de doze fac parte dintr-un contract prin care Ungaria va primi în următoarele trei luni două milioane de doze de vaccin Sputnik V, suficiente pentru imunizarea a un milion de persoane.

Ungaria va cumpăra de asemenea cinci milioane de doze din vaccinul chinezesc Sinopharm, livrabile pe parcursul a patru luni.

Deşi este nemulţumit de lentoarea schemei de achiziţie a vaccinurilor gestionată de Comisia Europeană pentru statele membre ale UE, guvernul ungar va rămâne parte a acestei scheme prin care va primi în continuare cota alocată din vaccinurile anti-COVID-19 autorizate în blocul comunitar, deocamdată acestea fiind Pfizer/Biontech, Moderna şi AstraZeneca.

Până marţi în Ungaria au fost vaccinate 243.036 de persoane cu vaccinurile Pfizer/Biontech sau Moderna, dintre care 68.526 au primit şi a doua doză.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIPS Teodosie, nervos: Nu schimbam ritualul botezului, nu schimbam nimic! Nu ne intimidam!
Articolul următorPremierul Cîțu trimite corpul de control la Iași, unde Apele Române au pus o chelneriță pe post de inginer