Acasă Economie Unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Romania A FOST...

Unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Romania A FOST VANDUT!

Lanțul de magazin Profi a fost cumpărat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, care deţine şi reţeaua privată de sănătate Regina Maria.

În runda finală lupta s-a dat între două fonduri de investiţii, Mid Europa Partners şi BC Partners. Vânzătorul este tot un fond de investiţii, Enterprise Investors. Valoarea tranzacţiei este de peste 350 mil. euro, potrivit surselor din piaţă, citate de Zf.ro.

Mid Europa Partners, care a preluat anul trecut operatorul de servicii medicale private Regina Maria, este unul dintre cele mai importante fonduri de investiţii orientate pe Europa Centrală şi de Est, administrând fonduri în valoare totală de 4,3 mld. euro.

Compania a început după preluarea reţelei Regina Maria să se uite mai atent la piaţa locală, participând la mai multe dintre tranzacţiile locale în faza ofertelor neangajante.

„Ei se uită la orice este de vânzare. Au depus ofertă neangajnată şi pentru Billa (cumpărăta de Carrefour, n.red.)”, spunea anterior o sursă din piaţă.

Reţeaua de aproape 500 de supermarketuri Profi este evaluată la 398 de milioane de euro în anuarul 100 Cele mai valoroase companii din România realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu compania BT Capital Partners.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVIDEO – Asculta cateva secunde si o sa te SIMTI MAI BINE! A fost desemnat CEL MAI RELAXANT cantec din lume!
Articolul următorBOMBA anului in SUA! Hillary Clinton inca poate deveni presedinte, daca gaseste 55.000 de voturi!