Acasă Economie Unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania INCHIDE TOT...

Unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania INCHIDE TOT in cateva zile!

705

După vânzarea lanţului de supermarketuri Billa către concurentul francez Carrefour, nemţii de la REWE fac un nou pas dictat de strategia de a-şi pune toate ouăle în acelaşi coş – formatul Penny Market, „conceptul de succes al REWE”, după cum apreciază compania.

Săptămâna viitoare, pe 31 decembrie, toate cele opt magazine XXL Mega Discount vor fi închise spre a fi rebranduite în Penny Market sau vândute. De altfel, în următoarele zile compania va finaliza şi negocierile prin care magazinele XXL Mega Discount din Galaţi şi Sibiu vor fi preluate de concurenţă.  „În acest moment putem spune că cele două magazine vor fi vândute competiției. Motivul este de natură economică, iar decizia reprezintă un pas înainte în dezvoltarea planului de expansiune al Penny Market. Având în vedere că este un proces în desfășurare, nu putem oferi mai multe informații”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei.

Potrivit acestora, „negocierile sunt aproape finalizate”.

Doar un magazin va fi redeschis imediat după Anul Nou 

Conform informaţiilor oferite de companie, din cele şase unităţi XXL care vor rămâne în administrarea grupului REWE sub sigla Penny Market, doar una va fi redeschisă imediat. Este vorba despre magazinul din Brașov care va fi remodelat în două zile (1-2 ianuarie) și va fi deschis pe 3 ianuarie 2017. Următoarele cinci magazine vor fi deschise în vara anului 2017, după ce retailerul finalizează procesul de remodelare.

„Având în vedere că avem magazine de dimensiuni diferite și în zone diferite din țară, costurile de rebranding vor varia destul de mult în funcție de aspectele de mai sus. Încă nu avem un buget estimat, dar, cu siguranță, investiția se va apropia de costurile pentru remodelarea magazinelor Penny Market în nou format – Ambiente”, au declarat reprezentanţii REWE.

Retailerul a demarat procesul de remodelare a magazinelor Penny Market în 2012.

Continuă cu expansiunea Penny Market

REWE România va ajunge în perioada imediat următoare la 200 de supermarketuri la nivel naţional, după patru inaugurări ce au avut loc deja luna aceasta şi alte patru ce urmează până pe 22 decembrie. În decembrie, retailerul a bifat 14 deschideri de magazine în 13 judeţe. A vizat atât oraşe mai mari precum Deva sau Bucureşti, dar şi localităţi mici şi medii precum Pucioasa (judeţul Dâmboviţa) sau Valea lui Mihai (Bihor).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos