Acasă ACTUALITATE Urmeaza si la noi? Proteste violente de strada in Serbia dupa ce...

Urmeaza si la noi? Proteste violente de strada in Serbia dupa ce guvernul a reintrodus starea de urgenta si restrictii!

337

Mai multi sustinatori ai opozitiei au luat cu asalt cladirea Parlamentului din Belgrad, dupa ce presedintele Aleksandar Vucic a impus masuri restrictive pentru a opri raspandirea coronavirusului, anunta Mediafax.

Proteste violente au izbucnit in Belgrad dupa ce presedintele Aleksandar Vucic a luat hotararea de a reimpune starea de urgenta pe fondul pandemiei de coronavirus. Masurile restrictive vor intra in vigoare din weekend.

„Situatia din Belgrad este alarmanta. Spitalele sunt literalmente supraaglomerate”, a declarat Vucic intr-o conferinta de presa televizata.

Tara se confrunta cu un numar raportat de 16.168 de infectii cu noul coronavirus si 330 de decese, insa cifrele sunt in plina ascensiune. Epidemiologii si medicii au avertizat ca spitalele functioneaza la capacitate maxima si ca lucratorii medicali sunt obositi.

In timpul conferintei televizate, Vucic a promis ca va construi rapid un nou spital in Serbia, care va avea o capacitate de 800 pana la 1.000 de paturi. Riscul de infectare, a adaugat el, va persista si in sezonul rece atunci cand coincide cu gripa sezoniera.

„Ne vom confrunta cu o toamna dificila. Nu va exista un vaccin pentru coronavirus pana atunci”, a declarat presedintele sarb.

Opozantii dau vina pe guvern si afirma ca oamenii nu trebuie sa sufere noi restrictii. Marti, in jurul orei 22.00, un grup mic de protestatari s-a impins intr-un cordon de politie, a spart usa si a intrat in cladirea parlamentului. Ulterior, politia i-a impins inapoi. Multimea a cerut demisia lui Vucic.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos