Acasă ACTUALITATE USR PLUS vrea sa trimita in Senatul Romaniei un fost membru al...

USR PLUS vrea sa trimita in Senatul Romaniei un fost membru al organizației Noua Dreaptă

137

Cristi Berea (34 de ani), candidatul de pe locul secund al alianței USR PLUS Iași pentru Senat, a fost membru al organizației Noua Dreaptă în adolescență, după cum arată un articol din 2003 din Ziarul de Iași. Berea a declarat pentru G4Media.ro că ”am fost membru când aveam doar 15 ani, eram minor, și am ieșit după ce am înțeles că agenda lor e aberantă”.

Articolul din 2003 îl prezintă pe Cristi Berea drept vicepreședintele organizației naționaliste Noua Dreaptă, care la acel moment se opunea cursurilor de engleză organizate de misionarii bisericii mormone în județ.

”Da, am fost în organizație, pentru că atunci era doar un ONG, nu partid. Organizația era compusă din mine și un prieten, ședințele noastre erau meciuri de biliard. Pe la 16 ani am ieșit din organizație și nu mai am nici o legătură. Am intrat pentru că aflasem că ajută bătrânii, le construiesc case, și pentru că organizau tabere”, a declarat Berea.

El a spus că și-a înștiințat colegii din USR PLUS despre acest subiect și a respins ideologia Noi Drepte: ”nu mai am nimic de-a face cu ei, ideologia lor e total greșită și absurdă”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos