18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăDivertismentComentariul zilei”Va panicati degeaba!” - spune medicul din Africa de Sud care a...

”Va panicati degeaba!” – spune medicul din Africa de Sud care a descoperit varianta Omicron

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, Dr Angelique Coetzee, a spus că a întâlnit prima variantă la un bărbat trecut cu puțin de 30 de ani. Ea a spus la BBC că acesta se confrunta cu oboseală și o ușoară durere de cap, dar niciunul dintre simptomele obișnuite ale Covid.

“Ceea ce vedem clinic în Africa de Sud și amintiți-vă că sunt la epicentru – acolo unde profesez – este extrem de ușor. Pentru noi, acestea sunt cazuri ușoare” a spus dr. Coetzee

Întrebată dacă Marea Britanie „intră în panică inutil”, ea a spus: „Cred că o aveți deja acolo în țara voastră și nu o știți și aș spune, da, în acest stadiu aș spune cu siguranță. Peste două săptămâni poate vom spune ceva diferit” a adăugat ea.

Comentariile doctorului Coetzee au venit după ce a fost anunțat că primele două cazuri de variantă Omicron au fost confirmate în Anglia.

“Cred că această variantă a apărut de ceva timp poate nu în Africa de Sud, dar în alte țări unde s-a constatat o creștere rapidă a numărului de cazuri” a declarat dr. Coetzee într-un alt interviu acordat agenției de știri ANI din India.

Ea a atras atenția că Omicron prezintă 30 de mutații în comparație cu variantele anterioare și a precizat că a descoperit primul pacient cu ceea ce s-a dovedit a fi noua varianta Omicron de Coronavirus pe 18 noiembrie.

Ultimele stiri