9.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDivertismentVorba zileiVa spun acuma, ca un duhovnic: Nu se supara Dumnezeu pe greselile...

Va spun acuma, ca un duhovnic: Nu se supara Dumnezeu pe greselile noastre atat de mult pe cat se supara daca suntem nepasatori – Arsenie Papacioc

in:

Stiri pe acelasi subiect

De ce spunem ”Tatal nostru” si nu ”Mama noastra”? Este Dumnezeu barbat? Pozitia si explicatiile BOR

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, consideră că discuția...

Biserica Catolică l-a beatificat pe ”influencerul lui Dumnezeu”

Un adolescent italian răpus de leucemie acum 14 ani...

Al doilea oras din Romania care intra in carantina totala

Orașul Țăndărei intră în carantină, s-a stabilit prin ordonanța...

Arsenie Papacioc (n. 13 august 1914, satul Misleanu, comuna Perieti, judetul Ialomita; d. 19 iulie 2011, Techirghiol) a fost un duhovnic ortodox roman. Din anul 1976, era duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol. Parintele Papacioc a trecut prin puscariile comuniste unde a patimit alaturi deParintele Iustin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcanescu si altii.

A fost arestat si condamnat sub regimul maresaluluiIon Antonescu, in 1941, pentru apartenenta la Miscarea Legionara. S-a calugarit in 1946, dupa eliberare si s-a nevoit la Manastirea Antim din Bucuresti pana in 1949. Intre 1949-1950 a fost sculptor la Institul Biblic, iar in anul 1951 a devenit preot la Seminarul Monahal de la Manastirea Neamt. Intre 1952-1958 a fost preot la Manastirea Slatina. In vara anului 1958 a fost arestat din nou, pentru ca facea parte din grupul „Rugul Aprins”. Condamnat la 20 de ani de munca silnica, a fost gratiat in 1964 de la inchisoarea Aiud.

Ultimele stiri