Acasă Stirea zilei Vacanta de 1 iunie-Rusalii a fost o nimica toata! Vom avea vacanta...

Vacanta de 1 iunie-Rusalii a fost o nimica toata! Vom avea vacanta de 9 zile, toate libere de la stat!

37

În 2018 România va putea bifa un record în ceea ce privește zilele libere date de Guvern. Vom avea o vacanță de 9 zile. La anul, Rusaliile se leagă tot cu ziua de 1 iunie, iar dacă Guvernul va decide să ofere încă trei zile libere pentru ca cele două perioade să se lege, atunci românii vor ajunge la nouă zile libere consecutiv.

Anul viitor, ziua de Rusalii este duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este tot liber legal. În aceeași săptămână însă, dar în ziua de vineri, românii au din nou liber pentru a sărbători ziua de 1 iunie.  Nu este exclus ca marți miercuri și joi să fie date libere pentru a lega cele două sărbători oficiale.

Ca urmare, dacă autoritățile ar decide, românii ar putea avea o vacanță în toată regula, nu una în variantă mini, și s-ar întinde pe 9 zile, informează Libertatea.

Câte zile libere ne-au mai rămas anul acesta:

Anul acesta românii vor avea cu două zile libere mai mult decât în 2016. Mai precis, anul acesta au fost doar 12 zile libere, stabilite pentru sărbători publice sau religioase, iar dintre aceste doar șapte au fost în timpul săptămânii.

După minivacanța de 1 Mai și cea de Rusalii, rămâne de văzut dacă autoritățile vor acorda una și de Sfânta Maria, având în vedere că ziua pică marțea. Iată câte zile libere mai avem anul acesta:

  • 15 august (marţi) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (vineri) — Ziua Naţională a României
  • 25 decembrie (luni) și 26 decembrie (marți)  – Crăciunul
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos