Acasă Stirea zilei Primarul Valeriu Anton, cercetat pentru conflict de interese cu firma de beton...

Primarul Valeriu Anton, cercetat pentru conflict de interese cu firma de beton din Corbeanca!

760

Primarul Comunei Corbeanca, Valeriu Anton, va fi chemat de Agentia Nationala de Integritate pentru a justifica relatiile dintre Primaria Corbeanca si firmele care au cumparat beton si au inchiriat utilaje de la compania VALICOMPRODEXIM SRL. In jurul primarului din Corbeanca planeaza afacerile dubioase pe care acesta le-a realizat, din calitatea de primar, cu fosta sa firma de beton.

avere anton 1
Surse din Primaria Corbeanca spun ca Agentia Nationala de Integritate a fost sesizata pentru atribuirea de fonduri unor lucrari publice in care firma sa de betoane este principalul furnizor de materiale si echipamente. Valeriu Anton s-a retras din societate dar o controleaza deloc discret prin interpusi.

Anton ar fi acuzat, de asemenea, ca prin intermediul unor presiuni puse asupra consiliului local a reusit instituirea unei taxe care favorizeaza firma sa de betoane. Orice alte betoniere, cu exceptia celor care provin din Corbeanca, ar fi obligate sa plateasca o taxa locala suplimentara. Singura exceptie este si singura firma de beton de pe raza comunei Corbeanca, respectiv firma controlata de Valeriu Anton.

avere anton datorii 2

Un motiv in plus de suspiciune este si faptul ca sotia primarului figureaza in continuare ca si agent de vanzari al firmei VALICOMPRODEXIM SRL, iar imputernicitul firmei a ramas acelasi avocat.
Potrivit legii cazul in care Valeriu Anton va castiga alegerile, acesta va trebui sa cedeze functia de primar atunci cand va fi gasit de ANI in incompatibilitate. Valeriu Anton este primar in comuna Corbeanca din 2008, afacerea sa cu betoane fiind binecunoscuta tuturor locuitorilor comunei. Conform locuitorilor, Anton a reusit sa extinda o adevarata retea a coruptiei in localitate prin construirea unor relatii clientelare consistente care au deturnat bugetul comunei.

sotia valicomprodexim 3
Exista de asemenea relatari care sustin ca Valeriu Anton va fi cercetat si de procurori pentru o serie de ilegalitati pe care le-ar fi facut tot ca urmare a manipularii resurselor publice in interesul propriei afaceri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos