Acasă Romani in strainatate FOTO – O statie de metrou in Italia poarta numele unui roman,...

FOTO – O statie de metrou in Italia poarta numele unui roman, asasinat fara motiv de Mafie!

10

Autoritățile trec cu vedere lucruri semnificative ce țin de poporul român. Un glonț rătăcit aruncat de către clanul Sarno, din întâmplare la omorât pe acordeonistul român Petru Bârlădeanu.

O răfuială dintre membrii a două clanuri Ricci și Sarno, cu 7 ani în urmă l-au ucis pe tânărul acordeonist. Cineva a fost închis în penitenciar pentru 30 de ani, însă o viață a fost strivită de pe fața pământului. Autoritățile italiene au decis să redenumească o stație de metrou în memoria lui Petru Bârlădeanu, informează gazetaromaneasca.com.

Staţia Cumana di Montesanto a fost redenumită Petru Bîrlădeanu, după numele victimei inocente a Camorrei.

Tânărul muzicant român a fost asasinat pe timpul unei aşa-numite acţiuni camorristice numite «stesa» (când tineri înarmaţi pe motociclete îşi marchează supremaţia, trăgând în aer pe străzile controlate de clan).

În urmă cu 7 ani, tineri din clanul Ricci-Sarno au organizat o astfel de acţiune, pentru a-i intimida pe locuitori şi membrii clanului adversar Mariano. Persoane afiliate clanului Sarno şi aliaţi locali, pe 26 mai 2009, au tras focuri de armă în rafală.

Unul dintre gloanţe l-a lovit mortal pe Petru. Acordeonistul s-a stins în braţele soţiei sale, Mirela,.

În ianuarie 2015, Curtea de Casaţie a pronunţat trei condamnări definitive pentru Marco Ricci şi Maurizio şi Salvatore Forte, plecaţi din Ponticelli pentru un atac în inima oraşului Napoli. Aceştia au fost acuzaţi că au comandat şi executat acţiunea şi au primit 30 de ani de închisoare. A fost recunoscută şi o daună de imagine pentru Primăria din Napoli.

f32434454ggg

«Este un obiectiv foarte important pentru noi, o oportunitate pentru a valorifica memoria lui Petru», a comentat Maria Teresa Nicastro de la Comitetul Libera Vomero-Arenella, citată de Corriere della Sera.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos