30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăACTUALITATEValul doi este aici si este mai puternic decat ne asteptam: COVID-19...

Valul doi este aici si este mai puternic decat ne asteptam: COVID-19 revine in forta in toata lumea!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Taxa pe lux o nouă bazaconie fiscală!

Taxa pe lux s-a blocat dinainte să fie aplicată,...

Alertă mondială, un supliment alimentar produs în Japonia aduce moartea

Un producător japonez de medicamente a confirmat vineri un...

Horia Constantinescu renunţă la șefia ANPC

Demisionarul susţine că predă o instituţie funcţională, cu paşi...

Evoluţia epidemică din ţara noastră îşi menţine trendul negativ, cu aproape 250 de noi cazuri. Medicii atrag atenţia că am ajuns aici pentru că încă există persoane iresponsabile care pur şi simplu refuză să poarte mască şi să se spele pe mâini. Evoluţia epidemică din România îşi menţine trendul negativ, cu aproape 250 de noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore, reprezentând un procent-record de 6% din testele efectuate.

Autorităţile au reiterat apelurile către populaţie pentru respectarea normelor de protecţie şi de reducere a transmisiei virusului, înregistrându-se însă şi o creştere importantă a numărului de amenzi contravenţionale aplicate pentru nerespectarea normelor în vigoare. În timp ce medicii încep să tragă un semnal de alarmă cu privire la presiunea asupra unităţilor sanitare cauzată de creşterea numărului de cazuri, opoziţia a anunţat sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la decizia Guvernului de a prelungi starea de alertă.   Număr semnificativ de cazuri noi: 6% din totalul testelor efectuate Numărul total al persoanelor infectate din ţara noastră a ajuns luni la 24.291, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 246 de noi îmbolnăviri.

În acelaşi interval de timp, 11 persoane confirmate cu noul coronavirus şi-au pierdut viaţa, ducând bilanţul total al deceselor din ţara noastră la 1.523. Doar 7 dintre decese sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi. Numărul persoanelor în stare gravă internate la terapie intensivă a rămas acelaşi ca în ziua precedentă, 195 de pacienţi.  

Pe de altă parte, doar 120 de persoane au fost declarate vindecate în ultimele 24 de ore, ducând numărul total al acestora la 17.031, puţin peste 70% din totalul cazurilor din ţara noastră. Astfel, numărul cazurilor active a urcat la 5.737, cea mai mare valoare înregistrată din data de 23 mai, fiind un indice în continuă creştere din 8 iunie, atunci când a fost înregistrat cel mai mic număr de cazuri active, 4.444. De altfel, din datele prezentate luni de către autorităţi, rezultă şi unul din cele mai ridicate procente de cazuri pozitive raportate la numărul de teste efectuate: cele 246 de cazuri noi depistate din 4.044 de teste efectuate reprezintă un procent de 6%, cel mai ridicat din ultimele 30 de zile. De asemenea, datele din ultima zi arată şi o creştere semnificativă a eforturilor autorităţilor de a ţine sub control evoluţia negativă a pandemiei, în ultimele 24 de ore fiind acordate aproape 700 de amenzi contravenţionale, în valoare de peste 240.000 de lei, în contextul în care anterior numărul amenzilor zilnice trecea puţin peste 100.

Citeste mai multe pe adevarul.ro

Ultimele stiri