Acasă Stirea zilei Vara nu se lasa dusa prea usor: Cod gaben de canicula in...

Vara nu se lasa dusa prea usor: Cod gaben de canicula in majoritatea judetelor tarii!

34

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare cod galben care vizează un val de căldură care afectează aproape toată țara, mai puțin zona centrală.

Potrivit ANM, duminică, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar luni și marți se va restrânge spre regiunile sudice și estice. Local în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 37 de grade.

La începutul săptămânii viitoare, treptat vremea va deveni instabilă, luni în special în vestul și nord-vestul țării, iar marți și în nord, nord-est, centru și sud-vest.

Capitala este sub cod galben de căldură până marți, temperaturile maxime fiind prognozate să urce până la 37 de grade Celsius. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valul de căldură va persista până marți, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar cele minime de 16…19 grade.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos