Acasă ACTUALITATE Vechi prieten si sustinator al lui Putin: Eu omor infractori, dar nu...

Vechi prieten si sustinator al lui Putin: Eu omor infractori, dar nu ucid copii și bătrâni ca el

512

Președintele filipinez Rodrigo Duterte l-a criticat dur pe omologul său rus Vladimir Putin, pe care în trecut l-a numit „prieten”, din cauza uciderii de civili nevinovați în Ucraina, relatează The Associated Press.

Duterte, care a spus despre Putin că îi este atât prieten cât și un idol, a criticat pentru prima dată invazia rusească în Ucraina marți în timpul unei ședințe de guvern în care a dat vina pe război pentru creșterea prețurilor la carburanți care a afectat numeroase țări, inclusiv Filipine.

Deși a subliniat că afirmațiile sale nu reprezintă o condamnare a președintelui rus, Duterte a declarat că nu este de acord cu etichetarea de către Putin a războiului din Ucraina drept o „operațiune militară specială”, afirmând că, dimpotrivă, este un război pe scară largă împotriva unei „națiuni suverane”.

„Mulți oameni spun că Putin și eu suntem amândoi criminali. Le-am spus de mult timp filipinezilor că eu chiar omor. Dar eu omor infractori, nu ucid copii și bătrâni”, a afirmat el în timpul ședinței cabinetului său care a fost difuzată de televiziunile filipineze.

„Suntem în două lumi diferite”, a subliniat Duterte cu referire la omologul său rus.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos