11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăStirea zileiVedetele si sefii de stat se inghesuie la Olimpiada

Vedetele si sefii de stat se inghesuie la Olimpiada

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premiile MTV Video Music Awards 2012! Rihanna si Drake printre favoriti

MTV Romania va transmite in direct asta seara, Gala...

120 de sefi de stat si de guvern vor asista la un spectacol grandios ce a costat 27 de milioane de euro, show conceput de cineastul Danny Boyle, regizorul filmului „Vagabondul milionar”, recompensat cu opt premii Oscar in 2009. Numarul personalitatilor este mai mare decat cel de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, si de la JO de la Atena. Cancelarul german Angela Merkel, Angelina Jolie si Michelle Obama se numara printre personalitatile asteptate la Londra pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de vara, programata vineri.

Intre altii, regele din Swaziland si premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, in tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri.

Regina Marii Britanii insasi va deschide JO, dupa o receptie organizata la Buckingham in onoarea conducatorilor straini prezenti la eveniment. Printul William, sotia sa Kate, printul Harry, printul Charles si Camilla vor fi de asemenea prezenti. Participarea familiei regale nu se va limita la ceremonia de deschidere. William, Kate si Harry, „ambasadori” ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, la fel si Charles si Camilla.

Prima doamna a SUA, Michelle Obama, va conduce delegatia tarii sale, in absenta probabila a presedintelui Barack Obama. Insa candidatul republican la presedintie, Mitt Romney, care face un turneu in strainatate, va fi prezent. Delegatia rusa va fi condusa de Dmitri Medvedev, insa Kremlinul a lasat sa se inteleaga ca presedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a umari concursul de judo. Premierul francez Jean-Marc Ayrault va fi de asemenea prezent, in timp ce presedintele François Hollande se va intalni cu sportivii francezi la 30 iulie.

 Beckham si „Brangelina”

Legenda fotbalului britanic David Beckham va participa la ceremonia de deschidere, desi nu face parte din lotul Marii Britanii pentru turneul de fotbal de la JO. Beckham a contribuit la campania de candidatura a Londrei pentru organizarea JO si chiar a fost unul dintre purtatorii flacarii olimpice. Insa personalitatile nu se vor afla doar pe stadion: la Londra vor fi organizate mai multe petreceri private, dintre care cea mai importanta poate fi considerata cea a cuplului Brad Pitt – Angelina Jolie, care va avea loc miercuri, la Victoria and Albert Museum, in beneficiul unei fundatii ce promoveaza pacea (Sports for Peace).

Fostul pugilist american Mohamed Ali este invitat de onoare si, conform presei locale, printul William si sotia sa Kate vor fi prezenti la eveniment, la fel ca si Catherine Zeta Jones, Lewis Hamilton si fratii Vitali si Vladimir Klitschko.

La Jocurile Olimpice se vor inregistra `nsa si cateva absente notabile. Guvernul britanic, punand in aplicare sanctiunile europene impotriva presedintelui al-Assad, nu i-a acordat viza lui Mouwaffak Joumaa, presedintele Comitetului Olimpic Sirian, un general apropiat al regimului. Totusi zece sportivi vor purta culorile Siriei, teatrul unei represiuni sangeroase de peste un an. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a declarat in mai ca vrea sa fie prezent la JO, insa a recunoscut apoi ca britanicii sunt reticenti, pare sa fi cedat.

In schimb, regele din Swaziland, Mswati III, va fi prezent la competitia londoneza, in ciuda protestelor care au venit dupa participarea sa la jubileul reginei Marii Britanii.

Ultimele stiri