15.6 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăEconomieVeste buna: O noua lege va ușura activitatea operatorilor economici din domeniul...

Veste buna: O noua lege va ușura activitatea operatorilor economici din domeniul comerțului

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Senatorul Liviu Brătescu a anunțat faptul că a votat în Senatul României o propunere legislativă pentru operatorii economici.

„Am votat în Senatul României pentru o propunere legislativă care va ușura activitatea operatorilor economici din domeniul comerțului. Schimbarea majoră adusă de noua legislație constă în faptul că avizele și autorizațiile nu vor mai trebui reînnoite anual dacă în activitatea de comerț a respectivei firme nu au apărut modificări.

Faptul că activitatea nu poate avea loc decât în urma obținerii avizelor sanitar-veterinare, de securitate la incendiu, de mediu ș.a.m.d., conform regulilor pe care, în general, le stabilesc autoritățile locale, presupune că un operator economic deține deja toată documentația și după un an de activitate. Dacă nu își modifică specificul comercial, nu există nici un temei rezonabil pentru care ar fi pus pe drumuri anual pentru a-și reînnoi aceste acte. Este exagerat!”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Nu trebuie să confundăm această măsură legislativă cu activitatea de control, reglementată strict și care presupune sancțiuni importante în cazul în care obligațiile asumate sunt încălcate. În speța de față, discutăm strict despre dosarele de avizare care, odată obținute, să rămână valabile.”

Ultimele stiri