Acasă ACTUALITATE Veste bună pentru HORECA și organizatorii de evenimente! Gabriela Horga (PNL): Am...

Veste bună pentru HORECA și organizatorii de evenimente! Gabriela Horga (PNL): Am reușit completarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor!

Deputata PNL Gabriela Horga a anunțat că amendamentul inițiat de ea, privind completarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa și turism cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții a fost adoptat de Comisia de industrii:

“Astăzi am reușit completarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea pierderilor din industria HoReCa și turism cu organizatorii de evenimente, conferințe, târguri și expoziții (CAEN 8230), ca urmare a amendamentului #PNL inițiat de mine împreună cu colegii mei,  și adoptat astăzi în Comisia de industrii din Camera Deputaților.

Am făcut acest amendament pentru a fi echitabili față de cei afectați, având în vedere că industria evenimentelor nu și-a putut desfășura activitatea în această perioadă.

Prin această nouă schemă de ajutor de stat se vor compensa cu 20% pierderile companiilor din industria HoReCa, turism și organizatorii de evenimente, afectate de restrictiile impuse de pandemie în 2020”.

Aceasta a mai precizat că schema de ajutor de stat pentru HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană cu un buget de cca. 500 milioane Euro săptămâna trecută și urmează acum să fie operaționalizată de Ministerul Economiei:

“Includerea unui nou cod CAEN (8230) nu va ridica probleme la nivelul Comisiei, având în vedere impactul redus de aproximativ 20 milioane Euro la nivelul bugetului de 500 milioane Euro, aprobat deja pentru această schemă de sprijin.

Nu am uitat de industria cultural-creativă, de evenimentele culturale și de tipul festivale, spectacole, concerte și scenografie, care nu au putut funcționa în această perioadă în această perioadă și pentru care va fi aprobată de Guvern o schema de ajutor de stat așteptată, pregătită de Ministerul Culturii. Mă voi implica să se întâmple acest lucru și să avem această schemă funcțională in cel mai scurt timp”, a scris deputata PNL pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBucurie in PSD: Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv si este aproape sa iasa din puscarie!
Articolul următorAcuzații fără precedent: Ministrul Drulă a schimbat ilegal o parte din conducerea Portului Constanta, care e pregatit de vanzare!