16.5 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăEconomieVeste proasta pentru romani! Rusia da o noua lovitura Romaniei

Veste proasta pentru romani! Rusia da o noua lovitura Romaniei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Gazprom a redus, pentru a doua oara, livrarile de gaze naturale catre Romania.  De aceasta data cu 13% fata de nivelul planificat, potrivit Departamentul pentru Energie. Potrivit acestora, „ar trebui sa ne obisnuim cu astfel de situatii”.

„Livrarile de gaze rusesti catre Romania au scazut ieri cu 13% in raport cu nominalizarile Transgaz. Volumul total al livrarilor de gaze rusesti din aceasta perioada este la un nivel foarte scazut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, in conditiile in care productia Romaniei este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi pe zi”, se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Consumul de gaze se situeaza, in prezent, la aproximativ 22 milioane de metri cubi pe zi, iar din productia de aproximativ 31 milioane de metri cubi, circa 9 milioane de metri cubi se inmagazineaza in continuare zilnic.

„Nu exista niciun motiv de ingrijorare, trebuie sa incepem sa ne obisnuim cu astfel de situatii generate de Gazprom. Volumele pe care le importam sunt foarte mici, iar Romania este pregatita sa faca fata foarte bine acestei ierni fara ca populatia sa aiba de suferit”, a declarat, in comunicat, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Romania a inmagazinat pana in prezent cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decat obligatiile legale stabilite de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

Grupul rus Gazprom a redus, in prima parte a lunii septembrie, volumele de gaze livrate unor companii din Romania, fara sa ofere vreo explicatie. Importurile de gaze rusesti sunt insa extrem de reduse in aceasta perioada, iar Romania dispune de rezerve suficiente pentru perioada de iarna.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri