Acasă Stirea zilei VESTEA CARE UIMESTE O LUME INTREAGA! Am putea ramane fara Internet! Vezi...

VESTEA CARE UIMESTE O LUME INTREAGA! Am putea ramane fara Internet! Vezi avertismentul facut de seful Google

Am putea ramane fara Internet. Este avertismentul pe care il da presedintele Consiliului de Supraveghere al Google, Eric Schmidt. Principala cauza este spionajul practicat pe Internet de catre Statele Unite care reprezinta o amenintare grava. 

internet

Impactul este grav si se inrautateste. Rezultatul cel mai simplu este ca vom ajunge sa spargem Internetul„, a avertizat Eric Schmidt.

Declaratia a fost facuta in cadrul unei dezbateri pe tema consecintelor in sectorul tehnologiei a spionarii pe Internet intreprinse de catre servicii americane de informatii (NSA), un eveniment organizat de catre presedintele Comisiei pentru Finante din cadrul Senatului Ron Wyden. Participantii au relevat aparitia unor bariere comerciale deghizate, unele tari cerand de-acum grupurilor cu activitate in domeniul Internetului sa le gazduiasca serviciile sau datele mai degraba pe servere locale si nu in Statele Unite.

Ideea de a fi nevoiti sa instalam centre de date si datele-insele la nivel regional se opune in mod fundamental modului in care este structurat Internetul„, a subliniat Colin Stretch, insarcinat cu Afaceri Juridice la Facebook.

Omologul sau de la serviciul de stocare online Dropbox Ramsey Homsany a evidentiat, la randul sau, dificultatile pe care acest lucru le poate crea startup-urilor, care se afla la baza faimei Silicon Valley.

„Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca (fondatorii Google) Larry (Page) si Serghei (Brin), in garajul lor, ar fi avut ca al doilea lucru pe lista cu lucruri de facut sa construiasca un centru de date in Germania„, a comentat el.

spionaj

Participantii la dezbatere au indemnat leguitorii americani sa faca curatenie in practicile spionajului online, cu scopul de a recastiga increderea comunitatii internationale.  Pana atunci, ei considera ca este necesar sa atace ei-insisi problema, consolidand securitatea si protectia serviciilor si retelelor lor.

In lipsa unor legi mai bune, suntem obligati sa investim in tehnologii mai bune”, a notat Brad Smith, insarcinat cu Afaceri Juridice la Microsoft. „Daca oamenii din Guvern sunt ingrijorati de criptare, este necesar sa investeasca in legi mai bune„, a indemnat el.

Gigantii americani in domeniul tehnologiilor s-au plans in numeroase randuri de supravegherea Internetului de catre Statele Unite, dezvaluita de catre fostul consultant NSA Edward Snowden. Mark Zuckerberg, unul dintre fondatorii Facebook, l-a sunat direct pe presedintele Obama, in martie, pentru a i se plange de „amenintarea” reprezentata de aceasta supraveghere. John Chambers, CEO-ul producatorului de echipamente de telecomunicatii american Cisco, i-a scris in luna mai presedintelui, plangandu-se de faptul ca practicile agentiilor de informatii dauneaza „capacitatii firmelor din domeniul tehnologiilor de a furniza produse la scara mondiala”.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSCHIMBARE IN SANATATE! Medicii de familie, OBLIGATI sa cumpere cititoare pentru cardurile de sanatate!
Articolul următorHOROSCOP: Vei avea o zi usoara la munca? Cum stai cu norocul in dragoste? Vezi ce zic astrele astazi, 10.10.2014