10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEVicepremierul Romaniei anunta REFORMAREA din temelii a ADMINISTRATIEI! Ce se intampla cu...

Vicepremierul Romaniei anunta REFORMAREA din temelii a ADMINISTRATIEI! Ce se intampla cu angajatii?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Ministrul Dezvoltarii Vasile Dancu a anuntat joi ca va lansa in saptamanile urmatoare o strategie privind reforma in administratie, aceasta vizand in principal functionarii publici. Informatiile legate de aceasta reforma au dat nastere suspiciunilor ca in spatele acesteia s-ar ascunde o dorinta de a face concedieri masive.

„Reforma in administratie nu se termina niciodata in sociologia organizationala. In saptamanile viitoare, saptamana viitoare chiar, la o conferinta pe care o avem impreuna cu Comisia Europeana sa lansam primele elemente care tin de reforma functiei publice.O sa lucram la ultima etapa legata de studiile de descentralizare si de dezvoltare teritoriala. Saptamana viitoare vom incepe lansarea celor 6 ghiduri pe care le avem deja gata. Probabil in timp de doua saptamani o sa lansam toate ghidurile.

Am stabilit inclusiv nivelul pana la care va merge politizarea, cum va fi functia prefectului, subprefectului, ce se va intampla cu modul in care se poate intra in administratia publica, ce inseamna formarea in administratia publica, inclusiv formare continua, cum vom infiinta INA – Institutul National de Administratie.


Citeste si:

Anuntul OFICIAL al premierului Ciolos: Cum se va numi zona ta dupa DESFIINTAREA judetelor!

Stirea Zilei: Premierul Dacian Ciolos A DAT AFARA toata conducerea ANAF!


Noi facem o strategie acum si nu concediem pe nimeni din administratie. Lucram in paralele si la o lege a salarizarii, atat pentru personalul care tine de functia publica, cat si de functionarii cu statut special. Incercam sa facem o corelatie intre functia publica si un nou sistem de salarizare. Nu vorbim de concedieri ci de o noua arhitectura a functiei publice. Vom vedea ce se intampla. In niciun caz nu e vorba de pierderea de posturi in administratia publica.

Atat reforma functiei publice cat si ce va insemna mai incolo salarizarea sunt lucrate si periodizate pentru patru sau cinci ani. Inca nu am stabilit perioada care se vor introduce progresiv modificarile”, a explicat Dancu.

Ultimele stiri