Acasă ACTUALITATE Victorie mare pentru Romania: Cel mai mare adversar de pana acum, Finlanda,...

Victorie mare pentru Romania: Cel mai mare adversar de pana acum, Finlanda, sustine intrarea in Schengen dupa ce si noi i-am primit in NATO!

3166

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut miercuri discuţii telefonice cu miniştrii Afacerilor Externe ai Finlandei şi Suediei, Pekka Haavisto şi Ann Linde, ocazie cu care i-a informat pe cei doi omologi asupra ratificării, în cursul acestei zile, de către Parlamentul României, a Protocoalelor de aderare a celor două state la Alianţa Nord-Atlantică.

Cei doi miniştri, finlandez şi suedez, au mulţumit în mod deosebit autorităţilor române, atât celor executive, cât şi Legislativului, pentru sprijinul acordat aderării la NATO a celor două state şi au exprimat satisfacţia pentru finalizarea procedurii de ratificare în Parlamentul României, arată comunicatul de presă al MAE.

De asemenea, au adresat mulţumiri ministrului Bogdan Aurescu pentru implicarea sa personală prin demersurile diplomatice efectuate anterior Summitului NATO de la finalul lunii iunie, în scopul facilitării unei decizii pozitive pentru Suedia şi Finlanda la reuniunea la nivel înalt de la Madrid.

Cu prilejul convorbirii telefonice a ministrului Bogdan Aurescu cu ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto, şeful diplomaţiei române a ridicat şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen, obiectiv prioritar pentru România. Ministrul afacerilor externe al Finlandei a exprimat, cu acest prilej, sprijinul deplin şi necondiţionat al ţării sale pentru aderarea României la spaţiul Schengen, adaugă sursa citată.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos