Acasă ACTUALITATE VIDEO – Alina Gorghiu SI-A DAT DEMISIA! CTP o DESFIINTEAZA: Sa plece...

VIDEO – Alina Gorghiu SI-A DAT DEMISIA! CTP o DESFIINTEAZA: Sa plece in Irak!

542
Alina Gorghiu a anunţat într-o conferinţă de presă, că şi-a depus mandatul de preşedinte al PNL. Gestul echivalează cu o demisie, însă formularea lasă o portiţă pentru eventuale răsturnări de situaţie.

„Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, conducerea centrală, şi i-am informat că pentru nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu toţi cei din interiorul partidului, cu colegii mei. Îi asigur că o să fac asta în continuare, indiferent de poziţia pe care o voi ocupa în PNL. Vreau să vă informez că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine precum cea pe care v-am expus-o anterior”, a declarat Alina Gorghiu.

Marţi, la ora 12, a fost convocat Biroul Politic Naţional al PNL. Gorghiu a anunţat că le va propune colegilor să convoace Convenţia Naţională a partidului, care organizează alegerile în PNL. Alegerile interne ar urma să se organizeze în luna februarie. „În mod cert, e nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL. E nevoie de o conducere legitimă, de coerenţă, de stabilitate şi de un act politic eficient”, a mai precizat Gorghiu.

Tot la BPN-ul de marţi se va decide şi formula de interimat.

Principalul artizan al victoriei zdrobitoare a PSD și ALDE în alegerile parlamentare de duminică este PNL-ul condus de doamna Gorghiu, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu. El a explicat la Digi24 de ce PNL pierde teren electoral și spune că liderul PNL ar fi trebuit să-și anunțe demisia încă de duminică seara.

”Principalul artizan al victoriei zdrobitoare a PSD și ALDE este PNL-ul condus de doamna Gorghiu în această campanie. Dacă ne gândim și aici puțin, nu este o surpriză, având în vedere tot ce a făcut în ultimul an acest partid și cam tot ce a făcut de la marea fuziune, de când PNL-ul s-a unit cu PDL-ul. Nu a făcut decât să scadă, să se diminueze progresiv, în urma acelei mari uniri. Tarantela PNL, a candidaților la Primăria Capitalei, nu putea să nu lase urme. E adevărat că la noi memoria, politică în special, nu e atât de puternică, dar erau câteva luni. Cum poți să uiți modul în care s-a făcut de râs PNL? Nu mai e vorba de înfrângere, e vorba că PNL a pierdut acolo un lucru esențial pe care nu avea cum să îl recupereze – ideea de oameni serioși: adică dacă un om politic stârnește teama, nu e nicio problemă, poate să îl ajute, poate să îi dea capital politic, cel mai grav lucru care i se poate întâmpla este să fie luat de neserios, să fie considerat un marțafoi. Este ceea ce s-a întâmpalat cu PNL, a pierdut această etichetă de oameni serioși în alegerile locale, nu avea cum să o recupereze, iar dna Gorghiu, care ar putea, după părerea mea, să se adreseze Ministerului Apărării Naționale și să plece undeva în Irak sau în Afganistan, pentru că am văzut că este decisă să lupte până la ultumul om și ultimul glonte – cred că acolo este locul dânsei, eventual”, a spus CTP.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos