Acasă Sibiu VIDEO – Amenda de peste 10.000 de lei pentru un sofer care...

VIDEO – Amenda de peste 10.000 de lei pentru un sofer care A LOVIT CU PUMNII doi politisti de la rutiera!

9

Un șofer din Sibiu a fost oprit de polițiști si filmat de la un balcon fost filmat în timp ce își iese din minți și îi lovește pe cei doi agenți, unul dintre oamenii legii fiind o femeie.

Scena s-a petrecut în anul 2014 și a fost filmată de un copil care locuiește în unul dintre apartamentele din zonă și care se afla în balcon. În filmulețul înregistrat cu telefonul mobil se observă cum șoferul este cu greu imobilizat de agenți, în timp ce acesta înceracă să îi lovească. Polițiștii au solicitat sprijinul colegilor lor, iar agenții au intervenit cu încă un echipaj. De la un simplu incident în trafic, șoferul a ajuns să facă închisoare, pentru ultraj.

Polițiștii, printre care și o femeie, au depus plângere împotriva șoferului recalcitrant. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sibiu. În luna decembrie 2015, Claudiu David a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru ultraj.

Anchetatorii au găsit asupra șoferului, în mașină, mai multe obiecte contondente: 1 topor cu mâner de lemn 52 cm; – 1 bâtă lemn baseball, 52 cm lungime, 4 cm grosime; – 1 cuţit tip briceag metalic 20 cm lungime, 9 cm lamă. Judecătorii au dispus și stocarea datelor biologice ale bărbatului, astfel încât să poată fi identificat, în cazul unei eventuale recidive. “În temeiul art. 7 alin. 1 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat. În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, aduce la cunoştinţa inculpatului faptul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic”, au notat judecătorii în decizie, conform turnulsfatului.ro.

Acesta a fost obligat și să plătească suma de 10.245 de lei, în urma faptei sale. Suma a rezultat după ce judecătorii au dispus plata a 407 lei, reprezentând cheltuielile ocazionate cu îngrijirile medicale ale celor doi polițiști, plus alți 2.000 lei cu titlu de daune morale şi a sumei de 38 lei cu titlu de daune material pentru polițista agresată, 5.000 de lei pentru colegul agentei, tot daune morale, 600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat și 2.200 lei cheltuieli judiciare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos