10.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăStirea zileiSibiuMedicul pediatru Calin Metes, unul dintre PRIMII ROMANI VACCINATI antipolio: Vreau să...

Medicul pediatru Calin Metes, unul dintre PRIMII ROMANI VACCINATI antipolio: Vreau să contribui la dezamorsarea acestei prostii generale!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

De ce nu e bine sa stai la umbra unui nuc?

In timp ce nucile sunt delicioase si hranitoare, exista...

Cel mai ieftin antibiotic! Efectele terapeutice ale traditionalelor muscate!

Celebrele mușcate pe care le găsim în multe #case...

Să ne vaccinăm sau nu copiii? Oricât de rațional încearcă un părinte să abordeze problema, teama de eventuale consecințe asupra propriului copil ridică cel puțin un semn de întrebare.

Cea mai bună soluție în cazul unei astfel de incertitudini este căutarea de informații corecte, de încredere, din partea unor specialiști care și-au dedicat ani de studiu acestor fenomene. O sumă de conjuncturi face ca tocmai unul dintre cei mai căutați medici pediatri din Sibiu, dr. Călin Meteș, să fie primul sibian vaccinat antipolio, în timpul marii epidemii din 1957, care a afectat mii de copii din România.

Cauzează vaccinurile sindromul hemolitic uremic?

Trei copii au murit, după ce au prezentat sindrom hemolitic-uremic, în ultima perioadă. O știre care le dă părinților fiori. Puteau fi vaccinurile de vină? „Vreau să contribui la dezamorsarea acestei prostii generale. Fenomenul îmbolnăvirii cu sindrom hemolitic uremic nu are nimic de-a face cu vaccinurile. Cu N mare! Opinia mea este fundamentată științific în ani de studiu”, susține, răspicat, dr. Meteș. Acesta spune că sindromul survine, de regulă, la câteva zile după o gastroenterită, în niciun caz la săptămâni sau luni distanță de la vaccinare, scrie turnulsfatului.ro.

Vaccinul și autismul

Autismul, o deficiență gravă și tot mai răspândită, care nu și-a găsit deocamdată o cauză fundamentată științific, a fost pus, de unele voci, pe seama vaccinului ROR (împotriva rujeolei, pojarului și oreonului). Un cercetător britanic, Andrew Wakefield, a susținut, în 1998, că între cele două există o legătură. Numeroase studii ulterioare l-au contrazis, iar medicului i s-a retras dreptul de liberă practică în Marea Britanie. „Ca să faci asemenea afirmații, ai nevoie de studii randomizate, pe același fenomen, cu mai multe echipe, în mai multe centre, simultan. Or, omul ăsta n-a avut studii multicentrice, a avut cifre și rezultate măsluite”, spune dr. Meteș.
Cu toate acestea, rata vaccinărilor a scăzut, de atunci încolo, în Marea Britanie și în țările vestice, iar celebrități din lumea întreagă continuă să susțină teza cercetătorului negat de medicina engleză. În pofida refuzului părinților de a-și vaccina copiii, rata cazurilor de autism a crescut. Potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention), 1 din 150 de copii prezenta semne de autism în anul 2000, în timp ce, în anul 2010, era afectat un copil la fiecare 68.


Citeste si:

Medicii IAU ATITUDINE: Cine o crede pe Olivia Steer ISI POATE UCIDE COPILUL! Este EXCLUS ca bebelusii sa se fi imbolnavit de la vaccinuri!

Autoritatile DAU VINA pe branza, dar TESTEAZA pe copiii nostri un VACCIN NEAUTORIZAT in Uniunea Europeana!


Vaccinarea împotriva poliomielitei a scăzut la 82% în Sibiu, arată autoritățile medicale, cifră care prezintă risc de epidemie. Un vaccin care a eradicat o boală gravă, boală ce poate provoca paralizie, handicapuri permanente severe și chiar decesul copiilor, este, acum, refuzat de părinți. „Știți cine a fost primul sibian vaccinat antipolio în Sibiu? EU! Părinții mei erau amândoi medici pediatri. Au terminat facultatea la Cluj și au fost repartizați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Li s-a dat o cameră micuță, cu baie, în curtea spitalului. Acolo am locuit, toți trei. În timpul epidemiei majore de poliomielită din 1957, la spital era un du-te-vino continuu. Cei care supraviețuiau, ieșeau pe ușa din față, cei care mureau, erau scoși prin spate și duși la morgă. Cu mine ce să facă? Aveam 2 ani și mă scoteau pe geam afară, ca să nu trec prea aproape de spital”, își amintește medicul.

105 copii din Sibiu s-au îmbolnăvit în acel an, cel mai mare număr de cazuri de poliomielită înregistrat vreodată în oraș. Cei care nu au murit au rămas cu sechele grave. În cele din urmă, România a cumpărat cel mai recent vaccin antipolio apărut, de la Institutul Pasteur, din Franța. „Părinții mei m-au vaccinat prima dată pe mine, dintre toți copiii din Sibiu. După aceea, am primit toate vaccinurile care au existat vreodată pe piață, și cele care, între timp, nici nu se mai fac. Și uite că am reușit să iau și Bac-ul”, glumește medicul pediatru.
Dr. Meteș spune că nu doar experiența sa medicală și cea în privința propriei persoane este relevantă. „Poate că pe părinți o să-i convingă comportamentul față de cei dragi. Am o nepoțică de 2 ani și jumătate, singura mea nepoțică. Are schema de vaccinări completă, am vaccinat-o de jur împrejur. Sunt boli despre care noi nu mai știm, astăzi, aproape nimic, dar nu mai știm tocmai datorită vaccinurilor, care le-au eradicat”, mai spune medicul pediatru.

Ultimele stiri