Acasă Videoclipul zilei VIDEO-Americanii se intorc pe luna! NASA lanseaza astazi oficial misiunea Artemis 1

VIDEO-Americanii se intorc pe luna! NASA lanseaza astazi oficial misiunea Artemis 1

Între 100.000 și 200.000 de vizitatori sunt așteptați să asiste luni la lansarea misiunii Artemis 1, care va propulsa o capsulă goală pe Lună.

 
„Natura istorică” a zborului de luni, primul din mai multe zboruri în contextul în care Statele Unite se întorc pe Lună, „cu siguranță a crescut interesul publicului”, a declarat pentru AFP Meagan Happel de la Biroul de turism Space Coast din Florida.

Se așteaptă ca îmbulzeala în trafic să înceapă la ora 4 dimineața, lansarea fiind programată la ora 8:33.

 
Misiunea care deschide din nou drumul spre Lună va fi o misiune fără echipaj, controlată de la sol în timpul zborului său de 42 de zile în jurul Lunii și înapoi.

Cele trei locuri din capsulă vor fi ocupate de manechine special concepute. Unul dintre ei, numit comandantul Moonikin Campos, este echipat cu senzori pentru a testa stresul pe care îl vor suporta astronauții în viitoarele zboruri. Între timp, două torsuri de manechin, sau fantome, numite Helga și Zohar, vor returna date despre expunerea la radiații în timpul călătoriei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCredinciosii praznuiesc astazi Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Ce spune traditia ca nu ai voie sa faci
Articolul următorUniunea Europeana se pregateste sa taie vizele pentru rusi. Adio vacante in Europa