32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO Apocaliptic - Doua baraje gigantice din China s-au rupt din cauza...

VIDEO Apocaliptic – Doua baraje gigantice din China s-au rupt din cauza inundatiilor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Lovitură grea pentru Putin! China oprește plățile în yuani cu băncile rusești

Moscova trebuie să găsească rapid alte modalități de plată...

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială

A fost creat primul ”copil” cu Inteligență Artificială. Inovația...

”Procesul” unui porumbel considerat de poliția indiană spion chinez s-a încheiat

''Procesul'' unui porumbel, ați citit bine, considerat de poliția...

Două baraje din regiunea autonomă Mongolia Interioară, situată în nordul Chinei, s-au prăbuşit în urma ploilor torenţiale, a anunţat luni ministerul Apelor, subliniind riscurile asupra siguranţei populaţiei reprezentate de infrastructura învechită în timpul sezonului ploios din cursul verii, informează Reuters, arată Agerpres.

Barajele, aflate în oraşul Hulunbuir din Mongolia Interioară, s-au prăbuşit duminică după-amiază. Acestea au format rezervoare cu o capacitate combinată de stocare a apei de 46 milioane de metri cubi, potrivit Ministerului Resurselor de Apă din China.

Locuitorii din aval au fost evacuaţi, nefiind consemnate victime, a indicat instituţia. Ministerul a precizat că, în medie, 87 de milimetri de precipitaţii sub formă de ploaie au căzut în Hulunbuir în acest weekend şi 223 de milimetri au fost consemnaţi la staţia de monitorizare din Morin Dawa.

Europa este afectată și ea

Fenomenele meteorologice extreme au afectat mai multe regiuni ale lumii în ultimele săptămâni, cu inundaţii în Europa şi valuri de caniculă în America de Nord, crescând temerile cu privire la efectele schimbărilor climatice.

Autorităţile guvernamentale locale din Hulunbuir au declarat pe contul oficial de WeChat că 16.660 de persoane au fost afectate, iar peste 21.000 de hectare de terenuri agricole au fost inundate. Poduri şi alte infrastructuri de transport au fost de asemenea distruse de ape.

Infrastructură veche

Filmările distribuite pe reţelele sociale chineze au prezentat unul dintre baraje luat de ape, ceea ce a condus la inundarea terenurilor din zonă. China are peste 98.000 de rezervoare utilizate pentru controlul inundaţiilor, generarea de energie electrică şi facilitarea transportului de mărfuri. Peste 80% dintre acestea au o vechime de patru decenii sau mai mult, iar unele prezintă riscuri asupra siguranţei populaţiei, după cum au recunoscut autorităţile guvernamentale.Din cauza lipsei resurselor financiare, nu au fost finalizate evaluările obligatorii de siguranţă la aproape o treime dintre baraje, a declarat Wei Shanzhong, ministru adjunct al Resurselor de Apă în timpul unei informări de presă din acest an, notează Reuters.

Ultimele stiri