30.3 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO Basescu urmarit PENAL in cazul ”tiganca imputita”! Acuzatii: furt, furt calificat...

VIDEO Basescu urmarit PENAL in cazul ”tiganca imputita”! Acuzatii: furt, furt calificat si insulta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Dupa mai bine de opt ani in care dosarul a fost ca si uitat de judecatori si procurori, Traian Basescu a aflat luni ca este cercetat penal in cazul ”tiganca imputita”. De fapt, Basescu este anchetat pentru furt, furt calificat si insulta la adresa unei jurnaliste.
Judecatoria Sectorului 1 a constatat, luni, ca ordonanta emisa de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) de redeschidere a urmaririi penale este legala si temeinica.
Decizia magistratilor este definitiva, motiv pentru care procurorii PICCJ pot relua cercetarile în acest caz.
Luna aceasta, aceeasi instanta a dispus redeschiderea urmaririi penale si în dosarul „Casa din Mihaileanu”, ancheta ce vizeaza modul în care fostul sef al statului a obtinut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihaileanu din Capitala, Traian Basescu urmând sa fie cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals si fals în declaratii,
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis, în 23 mai 2007, sa-l sanctioneze pe presedintele Traian Basescu cu avertisment, stabilind, cu unanimitate de voturi, ca utilizarea expresiei „tiganca împutita” de catre fostul sef al statului la adresa jurnalistei Andreea Pana de la Antena 1 este o discriminare.
Fostul presedinte a contestat atunci decizia CNCD la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), însa, în noiembrie 2007, instanta a respins contestatia ca neîntemeiata. Ulterior, Traian Basescu a atacat cu recurs hotarârea la instanta suprema.

Ultimele stiri