Acasă ACTUALITATE VIDEO – Cea mai noua arma a Armatei SUA e luata direct...

VIDEO – Cea mai noua arma a Armatei SUA e luata direct din Star Trek!

Americanii continuă să se întărească la nivel militar. Ultima ‘bombă’ a SUA aminteşte de filmul ‘Războiul Stelelor’. Marina militară americană a primit cel mai mare, mai modern şi mai scump distrugător construit vreodată.

USS Zumwalt are o lungime de două sute de metri, altfel spus cât două stadioane de fotbal puse cap la cap. Un alt termen de comparaţie ar fi portavioanele gigant americane din clasa Nimitz. Are o semnătură mică pe radar, este greu de detectat de către sonare şi se deplasează cu peste 60 de kilometri la oră.

Nava a fost preluată de marina în portul Baltimore şi poartă numele amiralului Elmo Zumwalt, unul dintre cei mai medaliaţi eroi din al Doilea Război Mondial, Coreea şi Vietnam. Armamentul este impresionant: baterii de rachete clasice şi de croazieră, tunuri navale şi antiaeriene, două elicoptere. Principala armă este o rachetă cu raza de acţiune de 200 de kilometri care se deplasează cu de şapte ori viteza sunetului. Noul tip de rachetă este lansată dintr-un tun electromagnetic comparabil cu cele văzute în serialul science fiction Războiul Stelelor, anunţă TVR. Marina intenţionează instalarea pe vas a unui laser capabil să distrugă dronele de atac. Preţul este pe măsura capacitaţilor: trei miliarde de dolari pentru fiecare navă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCu cine voteza Andrei Plesu la alegerile parlamentare?! Raspunsul e uimitor!
Articolul următorMesajul dr. Pavel Chirila despre cum mananca romanii de sarbatori: Cei care tin POST foarte rar se imbolnavesc de CANCER!