Rusia este in pragul unui RAZBOI GREU! Norvegienii au facut publice DOVEZILE!

Armata norvegiană a dat publicităţii imagini cu singurul portavion al Marinei ruse şi cu o escortă navală impunătoare îndreptându-se către Siria unde Rusia a anunţat că îşi va consolida prezenţa militară, relatează AFP.

Având baza la Severomorsk, în Marea Barents, Amiral Kuzneţov şi alte şapte nave au fost fotografiate luni în apele internaţionale în largul Norvegiei, a declarat marţi comandantul Elisabeth Eikeland, purtătorul de cuvânt al Centrului de operaţiuni al armatei norvegiene.

‘Am fost informaţi că acestea (navele) sunt în drum spre Marea Mediterană”, a declarat Eikeland.

‘Nu se întâmplă în fiecare zi ca atâtea nave să navigheze împreună în largul Norvegiei”, a adăugat ea. ‘Însă asta face armata norvegiană în fiecare zi, 365 de zile pe an: urmărim activităţile în largul coastelor noastre, în special navele şi avioanele ruseşti”, a adăugat ea.

Russian aircraft carrier passes Norway on way to Syria

Grupul aeronaval rus va fi urmărit de la distanţă de o fregată a Marinei norvegiene, după care o navă a unei alte ţări NATO va prelua misiunea, a explicat ea.

Marina rusă a anunţat sâmbătă că Amiral Kuzneţov se îndreptă spre Siria, având la bord mai multe avioane şi elicoptere de luptă, pentru a consolida prezenţa militară a Rusiei în această zonă, scrie agerpres.ro.