Acasă Stirea zilei VIDEO-Cum a reușit o româncă de doar 12 ani să convingă MILIOANE...

VIDEO-Cum a reușit o româncă de doar 12 ani să convingă MILIOANE de italieni că e bine să se vaccineze

Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia, a postat pe pagina sa de Facebook o metodă inedită prin care copiii pot înțelege beneficiile vaccinului anti-COVID. Totul a pornit dupa ce fiica ei de 12 ani, Astrid Ventimiglia, a întrebat-o cum funcţionează vaccinul anti-COVID. După ce a primit toate răspunsurile, fata s-a întors cu rezultatul, un video cu desene și explicații pe înțelesul tuturor, realizat chiar de ea.

Laura Ghibu a făcut câteva mici modificări, l-a postat pe pagina de Facebook și după doar câteva ore a devenit viral. Ulterior, a fost contactată de medicul care a tratat primul caz de COVID în Italia și care i-a cerut permisiunea să preia videoul pentru campania de informare în toată regiunea Lombardia, fiind trimis la 10 milioane de locuitori din nordul Italiei.

Astrid Ventimiglia a împlinit de curând 12 ani și vrea să se facă astronaut.

Mama ei, Laura Ghibu Ventimiglia, se trage din familia lui Onisifor Ghibu, un nume cu rezonanțe în istoria României. Bunicul ei a fost Emil Ghibu, nepot de frate al lui Onisifor Ghibu.  

Onisifor Ghibu a participat, în toamna-iarna lui 1918, la toate deciziile legate de Unirii Transilvaniei cu România. Ulterior, a cunoscut temnițele regimului comunist. A fost arestat și persecutat pentru activitatea lui naționalistă, antirevizionistă și antisovietică.

Emil Ghibu, bunicul Laurei Ghibu, a luptat pe front, în Al Doilea Război Mondial, unde și-a pierdut parțial auzul. A devenit persona non-grata în comunism și a rămas șomer, fiindcă a refuzat să facă favoruri șefilor de partid. A murit la începutul anului trecut, la vârsta de 104 ani. Îl puteți urmări aici, într-un reportaj realizat de Digi24 în 2018.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSenator in Parlamentul Romaniei: „Eu am avut Covid înainte să se nască”
Articolul următorMeteorologii anunță ninsori abundente. Zone din Romania sub cod portocaliu