Acasă Sanatate VIDEO – Cum arata cel mai nou spital public din Romania, inaugurat...

VIDEO – Cum arata cel mai nou spital public din Romania, inaugurat astazi. Este cel mai construit in ultimele trei decenii!

Cel mai mare spital construit în România, în ultimele 3 decenii, a fost inaugurat la Craiova, în prezenţa preşedintelui Camerei Deputaţilor. Unitatea sanitară a fost ridicată pe scheletul unei clădiri abandonate. Investiția a fost demarată de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pe vremea când era primar al Craiovei, scrie Digi24.ro.

Spitalul Filantropia a fost ridicat pe locul în care urma să fie construit un spital pentru bolnavii de SIDA. Primăria a preluat clădirea abandonată din lipsă de fonduri şi a construit un spital municipal.

Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului „Filantropia” Craiova: „Proiectul a ieşit mult peste aşteptările noastre. Nu este numai un spital care să deservească nişte servicii medicale de rutină, este primul spital public din România şi este la standarde europene.”

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: „E cea mai mare investiţie din România, după Revoluţie, făcuta din fonduri exclusiv de la bugetul Primariei Craiova. Valoarea este aproximativ 8 milioane de euro, aparatura este cumpărată în ultimii trei ani de zile, deci este aparatura nou. Mai trebuie sa ia plasmele, în rest este dotat cu tot ce trebuie.”

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Este un spital cum rar vezi. Este foarte bine executat. Nu ştiu cine a construit, am înţeles că acelaşi constructor care a lucrat şi în centru vechi, sper să rămână în picioare să nu fie şi el atacat cu ceva. Calitatea foarte bună a construcţiei şi conceptul este foarte modern.”

Spitalul are 160 de paturi. Va adăposti 4 dintre secţiile spitalului Filantropia. Recepția construcției s-a făcut în urmă cu aproximativ o lună. Autorităţile locale au alocat pentru ambulatoriul Spitalului Municipal „Filantropia” 33 de milioane de lei.

Sursa: Digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFostul sef al ANAF: Nu mai sunt bani!
Articolul următorCTP il desfiinteaza pe ministrul educatiei: Lacheul cu ochii ca doua balti statute al PSD