Acasă Videoclipul zilei VIDEO – Cum fac romanii agricultura cu CEA MAI MARE COMBINA din...

VIDEO – Cum fac romanii agricultura cu CEA MAI MARE COMBINA din lume!

O firmă din Dolj a cumpărat cea mai mare combină din lume, utilaj care a intrat în cartea recordurilor pentru cea mai mare cantitate de grâne recoltate în 8 ore, New Holland CR 10.90.

CR 10.90 deţine recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de grâu recoltată într-un anumit interval de timp: 797,6 tone în mai puţin de opt ore, capacitatea de vârf fiind de 135 de tone/oră în condiţii reale de recoltare.

Capacitatea buncărului de 14.500 l,  viteza de descărcare de 142l/s şi headerul de păioase Varifeed disponibil în lăţimi de lucru cuprinse între 7,32 şi 12,5 m sunt doar câteva alte caracteristici ce fac din CR 10.90 un utilaj agricol unic pe piaţă, scrie capital.ro

Combina a fost livrată companiei Etinoagro din Judeţul Dolj, iar prima cultură cu care noul proprietar a început deja recoltarea este cea de rapiţă, la o fermă în apropierea oraşului Băileşti.

Utilajul poate să strângă fără probleme peste 100 de hectare de cereale în fiecare zi, de patru ori mai mult față decât un model mai vechi. Iar cine o conduce se poată lăuda că nimeni nu mai este ca el.

„Ai toate conditiile inauntru, tot ce îți trebuie. Îți arată pe calculatoare tot. Aici îți arată suprafața, îți arată umiditatea, îți arată greutatea în buncăr”, spune șoferul combinei-gigant, pentru digi24.ro

„Necesitatea terminarii lucrărilor la timp și a unei calități a produselor pe care le vom recolta cu această combină ne-a determinat să achiziționăm acest utilaj, care se pare că este cel mai performant din lume la ora aceasta”, spune Sorin Predoi, administratorul societății agricole.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDupa socul Brexit premierul Ungariei BAGA SPAIMA in statele Uniunii Europene!
Articolul următorGALERIE FOTO – Logan-ul este noua masina a Papei Francisc!