7.6 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăACTUALITATECulturaVIDEO - Dacian Ciolos despre politistul Marian Godina: Un SIMBOL pentru Politie!

VIDEO – Dacian Ciolos despre politistul Marian Godina: Un SIMBOL pentru Politie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Cartea „polițistului-scriitor” Marian Godină, intitulată „Flash-uri din sens opus”, a fost lansată miercuri, în prezența premierului Dacian Cioloș. Interesul stârnit de eveniment a fost atât de mare încât multor persoane li s-a interzis să intre din cauza aglomeraţiei, situaţia care a generat mici conflicte la intrarea în clădirea BCU.

 „Nu mă surprinde că domnul Godină devine un simbol”, a declarat Dacian Cioloș, după evenimentul de lansare. De altfel, la intrarea în clădirea Bibliotecii Centrale Universitare, premierul a fost abordat de admiratori ai autorului, nemulțumiți că nu au mai putut intra la eveniment.
 „Am ezitat să vin pentru că e momentul dânsului și nu vreau să rămână cineva cu impresia că premierul vrea să își asocieze imaginea cu un om de succes și cu un om care e apropiat de societate”, a declarat premierul, potrivit Agerpres.

El a spus că prezența sa la lansare reprezintă o încurajare a atitudinii promovate de polițist.

„Am decis să vin ca să fie foarte clar că acest gen de comportament civic, autentic, chiar și într-o instituție însărcinată cu ordinea publică, are toată susținerea Guvernului și toată susținerea mea. Cred că în felul acesta societatea românească poate să se însănătoșească”, a spus Cioloș.

„Asta așteaptă oamenii — onestitate, profesionalism, autenticitate și verticalitate în orice activitate, de jos până sus”, a adăugat el, referindu-se la exemplul autorului cu formularea „fenomenul Marian Godină”.

„Sunt convins că fenomenul Marian Godină ar trebui să fie o lecție și pentru Poliția Română care probabil că la început a fost ezitantă reacția pe care ar trebui să o aibă și sper eu să înțeleagă că o comunicare autentică este în interesul unei instituții care este în interesul public”, a adăugat Cioloș.

După lansarea cărții, Marian Godină a mărturisit că „a fost o săptămână plină de emoții”. „Astăzi a fost, cu siguranță, cea mai importantă zi din viața mea”, a afirmat el. În ceea ce privește relatările pe care le face despre sistemul în care lucrează, Godină a spus: „Îmi asum ceea ce am spus și teama nu e pentru mine”.

El a precizat că singurul moment în care a cedat a fost atunci când a aflat că mama sa a avut un accident. De altfel, directoarea Editurii Curtea Veche, Iren Arsene, a povestit, în timpul lansării, că polițistul se afla la editură la aflarea acestei vești și „a plâns două ore”.

„Mi-am propus să aduc o schimbare atât Poliției Române, cât și în mentalitatea civililor — să privească altfel polițiștii, așa cum merităm, de altfel. Să nu uitați că noi suntem de fapt voi cu uniformă”, a adăugat el.

Iren Arsene l-a descris pe Marian Godină drept „scriitorul-polițist” și a anunțat că aceasta va scrie, în curând, o carte în care să le explice copiilor detalii despre meseria de polițist. „Ei (copiii — n.r.) sunt singurii care ne admiră și ne privesc cu entuziasm”, a spus el.

„Fenomenul Marian Godină a umanizat polițistul și a făcut poliția prietenoasă. A spulberat un stereotip față de polițistul needucat și grobian”, a declarat Dragoș Bucurenci, aflat la lansarea cărții.

După eveniment, autorul a semnat autografe pentru zecile de admiratori care i-au cumpărat volumul.

„Flash-uri din sens opus” a devenit deja un fenomen editorial după numărul foarte mare de comenzi într-un timp foarte scurt. Până în prezent, potrivit reprezentanților Editurii Curtea Veche, au fost vândute 20.000 de exemplare.

Ultimele stiri