Acasă Economie VIDEO – Fabrica noua in Romania, dupa o investitie uriasa: Va produce...

VIDEO – Fabrica noua in Romania, dupa o investitie uriasa: Va produce pentru Audi, VW si Renault!

După ce colaborarea dintre România și Franța pe piața automobilelor a adus rezultate semnificative, atât pe plan economic cât și pe plan de cultură automobilistică, în acest an se deschide o nouă fabrică unde se vor produce circa 11 mii de huse pentru scaune zilnic.

700 de locuri noi de muncă pentru români, dintr-o investiție de doar 12 milioane de euro. Forța de muncă ieftină din România intrigă tot mai multe companii europene pentru a investi sume colosale.

După cinci luni de construcţii şi alte cinci de recrutări masive şi şcolarizare a viitorilor angajaţi, unul dintre cei mai mari furnizori francezi de componente auto, Faurecia, şi-a deschis la Budeşti, în judeţul Vâlcea, cea de-a patra fabrică din România, relatează digi24.ro.

Unitatea se întinde pe 12.000 de metri pătraţi, iar acolo se vor produce, zilnic, 11.000 de huse pentru scaunele autoturismelor.

Fabrica are 1.200 de angajaţi şi cei mai mulţi dintre ei sunt tineri din Râmnicu Vâlcea şi din comunele învecinate. Până la finalul anului, vor mai fi angajaţi încă 600 de oameni.

Investiţia companiei franceze este binevenită pentru întreaga comunitate. Potrivit evidenţelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în judeţul Vâlcea erau, în luna iulie, aproape 9.000 de şomeri.

De câştigat are şi investitorul.

Mircea Bucur, director la Fabrica Faurecia Budeşti Vâlcea: „Taxele mai mici, potenţialul de forţă de muncă foarte calificată sunt atu-uri”.

Vezi aici Video:

Conducerea fabricii estimează că până la finalul acestui an, 280.000 de maşini noi de la modele de Volkswagen, Audi, Peugeot şi Renaultvor fi echipate cu tapiţerii produse la Budeşti. Faurecia mai are alte trei fabrici la Craiova, Tălmaciu – în judeţul Sibiu, şi Piteşti, iar anul trecut a avut vânzări totale de 203 milioane de euro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCelebrul violoncelist Adrian Naidin A SARIT de la etaj dupa ce i-au intrat MASCATII in casa, cautand droguri!
Articolul următorAvertismenul medicilor: Menta creaza DEPENDENTA! Mii de romani AU INTERZIS sa o mai consume!