11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăDivertismentVideoclipul zileiVIDEO-Fenomen neobisnuit: Din motive necunoscute delfinii migreaza pe Dunare din Marea Neagra

VIDEO-Fenomen neobisnuit: Din motive necunoscute delfinii migreaza pe Dunare din Marea Neagra

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Un fenomen neobișnuit a fost observat recent în apele Dunării. Mai mulți delfini au fost filmați făcând salturi, un lucru ciudat pentru mamiferele care trăiesc în Marea Neagră. Specialiștii pun migrația pe căutarea de hrană sau din cauza războiului din Ucraina.

„Este un fenomen destul de rar. Prezenţa lor în Dunăre este cel mai probabil legată de hrană, ei sunt în căutarea hranei”, a declarat Adrian Filimon, cercetător științific INCDM, pentru b1tv.ro

Eduard Acsente, ghid de turism la Sfântul Gheorghe, spune că mamiferele pescuiesc doar în Marea Neagră, însă e posibil să fi plecat după hrană.

„De obicei, ei nu intră în Dunăre, pescuiesc în mare. Scrumbia, de exemplu, acum e… A început cumva migraţia, şi din cauza asta. Când iernile erau mai grele, acum 10, 15 ani, scrumbia începea undeva după jumătatea lunii februarie, martie, acum în noiembrie, în decembrie, avem deja scrumbie. S-a schimbat. Încălzirea globală se simte”, a precizat ghidul.

Radu Craciun
video - reporter

Ultimele stiri