Bărbatul s-a filmat în timp ce se afla în biserica din localitatea doljeană Cetate şi a postat rugăciunea pe internet. În video se aude cum tânărul îi cere lui Dumnezeu să-i ocrotească doar pe cei din etnia lui. „Venea şi făcea curăţenie la biserică. Nu se poate să spui aşa ceva“.

Tânărul de 28 de ani s-a filmat în Biserica Sfântul Gheorghe din Cetate la sfârşitul lunii februarie.   „Doamne Dumnezeul nostru, ne rugam ţie Împărate Ceresc, fereşte-ne pe noi ţiganii de virusul acesta şi îl da către români, ca să moara toţi romanii şi ţiganii sa trăiască. Slava Ţie Doamne, slava Ţie”, a spus tânărul în timp ce se închina şi ţinea în mâini cartea de rugăciuni.  

Poliţiştii au aflat de existenţa imaginilor după ce acestea au fost făcute publice.

”În cursul zilei de luni, 20 aprilie, politistii Secţiei 9 Cetate s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat s-a filmat în incinta unei biserici din Cetate, în timp ce profera expresii de natură să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, persoană care obişnuia să ajute la curăţenie în lăcaşul de cult, în vârstă de 28 de ani, din localitate, s-ar fi filmat în ipostaza respectivă la data de 22 februarie”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Vezi video pe adevarul.ro