Acasă Bucuresti VIDEO – Filarmonica Romilor CONCERTEAZA in premiera la Bucuresti! Marcel Pavel si...

VIDEO – Filarmonica Romilor CONCERTEAZA in premiera la Bucuresti! Marcel Pavel si Nico i se alatura!

35

Filarmonica Romilor este prima orchestra de muzica clasica formata in majoritatea ei din muzicieni romi. Cei 40 de instrumentisti vor interpreta piese celebre, sub un inedit rearanjament orchestral. Filarmonica a luat fiinta la initiativa Dialogului Artelor – filarmonica romilor, concert, premieraFratii Cocos „Viorile Gemene”, anunta Bucurestiul.ro

 „Este cel mai important proiect muzical al romilor de dupa ’90”, declara Mihai Neacsu, director al Centrului National de Cultura a Romilor.

Centrul National de Cultura a Romilor sustine acest proiect care urmareste sa promoveze valorile culturale moderne rome si sa creasca nivelul de constientizare a contributiei romilor la fondul cultural national.

Concertul este organizat de Centrul National de Cultura a Romilor, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Romi si Partida Romilor „Pro-Europa”. Spectacolul inedit va avea loc in data de 15 octombrie 2016, orele 18.00-20.00, la Sala Radio „Mihail Jora” din Bucuresti.

Invitatii speciali ai Filarmonicii Romilor vor fi Marcel Pavel, Nico, Vlad Mirita si Marin Alexandru.

In programul evenimentului se regasesc piese clasice celebre sub un inedit rearanjament orchestral al muzicienilor Constantin si Nicolae Cocos, dintre care mentionam: ”Dunarea albastra”, „Marsul Radezky”, „Dans ungar”, piese renumite: „O sole mio”, „Memories”, piese traditionale ale romilor, reinterpretate, apartinand vestitului Barbu Lautaru, precum si din patrimoniul muzical international al romilor – „Sao Roma, daje”.

Dacian Ciolos, impresionat de virtuozitatea Fratilor Cocos

ciolosss

Premierul Dacian Ciolos a fost incantat de prestatia „Viorilor Gemene”. Fratii Cocos si Marian Mexicanu au intretinut atmosfera la receptia organizata de Ambasada Germaniei, la Teatrul National, iar premierul Ciolos si Hans Lauk Werner, Ambasadorul Germaniei la Bucuresti au fost fascinati de momentul artistic oferit.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos