Acasă Bucuresti BOR: Pana ne apara Dumnezeu, ne aparam noi! Catedrala Neamului are ADAPOSTURI...

BOR: Pana ne apara Dumnezeu, ne aparam noi! Catedrala Neamului are ADAPOSTURI ANTIATOMICE!

Catedrala Mânturii Neamului depășește deja 40 de metri înălţime şi 40 de milioane de euro, în facturi. Peste doi ani va fi mai înaltă decât Casa Poporului. Ca să respecte termenul de finalizare impus de Patriarhie, cei aproximativ 400 de muncitori ai șantierului lucrează, fără întrerupere, şase zile din şapte.

Are 120 de metri înalțime, cât un bloc cu 30 de etaje, mai înaltă cu 34 de metri decât Casa Poporulu, 126 de metri lungime, mai lungă decat un teren de fotbal.

În ziua de 29 noiembrie 2007, Patriarhul Daniel a sfinţit crucea de temelie a Catedralei. Iar după doi ani şi jumătate a fost ridicat postamentul: o structură masivă din beton, în formă de cruce, construită într-o fundaţie săpată la 24 de metri adâncime.

Sub picioarele noastre avem fundaţia catedralei, care este un masiv din beton armat. În care au intrat nu mai puţin de 25.000 de metri cubi de beton şi aproximativ 5.000 de tone de armătură,” spune ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

Sub placa de la parter au fost proiectate două săli polivalente, dotate cu altare, care vor funcţiona ca biserici: una situată la 16 metri adâncime, iar cealaltă la 11 metri. În perimetrul de la subsol mai sunt construite 42 de cripte, patru buncăre anti-atomice, un muzeu al creştinismului şi diverse spaţii pentru comunicare media.

Acesta este unul dintre cele patru adăposturi antiatomice impuse de legislaţia în vigoare. După cum puteţi vedea, ele sunt deja echipate conform legislaţiei. Tocurile uşilor sunt cuprinse deja în structura de beton a Catedralei,” explicăing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

Cei 126 de metri lungime oferă un spaţiu generos în sala de la parter, unde pot fi amplasate o mie de scaune.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentMarturia SOCANTA a romancei care a scapat din IADUL ISIS: Am vazut SUTE DE OAMENI decapitati!
Articolul următorIti place sa mananci ficat de pui? Nutritionistii spun ca te OTRAVESTI SINGUR cu metale grele!