Acasă ACTUALITATE VIDEO – Fostul sef la US Secret Service o ataca pe Kodruta...

VIDEO – Fostul sef la US Secret Service o ataca pe Kodruta Kovesi: DNA-ul e directionat politic! Ce interese are?

18
Robert Turcescu a realizat un interviu cu un anume Darren White, fost ataşat Secret Service la Ambasada SUA în Bucureşti. Prezentat ca „fost şef US Secret Service”, White critică activitatea DNA, pe care o consideră direcţionată politic. Întrebat despre reconfirmarea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA, americanul a răspuns: „Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta.”Ambasada SUA a precizat pentru HotNews că „Darren White nu mai este angajat al guvernului SUA, iar opiniile exprimate îi aparţin”. Departe de a fi un fost şef al US Secret Service, White este administratorul companiei de consultanţă ASC Global Security. Potrivit informaţiilor obţinute de STIRIPESURSE.RO, americanul deţine doar 50% din firma American Security Consultants SRL (ASC). Cealaltă jumătate a părţilor sociale este deţinută de un afacerist cu probleme penale: Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group.

Firma American Security Consultants SRL a fost înfiinţată pe 20 decembrie 2013, de Roxana-Dorina Grigoruţa, fost preşedinte al CA la Mediafax Group. Sediul firmei este pe strada Tincani, din Sectorul 6 al Capitalei. Fosta subalternă a lui Sârbu a devenit ulterior denunţătoare în dosarul în care afaceristul a fost arestat preventiv în februarie 2015. Grigoruţa a declarat la Parchet că Sârbu le-ar fi spus şefilor din trustul de presă, în cadrul unei şedinţe, că vor fi utilizate firme fantomă pe care să fie facturate drepturile de autor.


Citeste si:

Codruta Kovesi primeste o suma IMENSA de la Antena 3! A castigat in INSTANTA!

Kovesi ii da lovitura FATALA: Lui Ponta i se mai pregateste un DOSAR!


În 27 ianuarie 2014, Roxana-Dorina Grigoruţă i-a cooptat în cadrul firmei pe Adrian Sârbu şi Darren Terrell White, fiecare cu câte 0,20% din capitalul social. După o zi, pe 28 ianuarie 2014, Roxana-Dorina Grigoruţă a cedat părţile sociale deţinute în cadrul American Security Consultants SRL către ceilalţi doi asociaţi. Astfel, Sârbu şi White au ajuns singurii asociaţi, fiecare cu câte 50%.

Pe 10 iunie 2014, cei doi asociaţi au decis numirea lui Darren White, cetăţean american, născut în Florida, în funcţia de director general. Adrian Sârbu s-a mandatat pe sine însuşi să semneze contactul. După izbucnirea anchetei DIICOT în cazul lui Sârbu, procurorii au dispus măsură sechestrului asigurător, în mai 2015, pe părţile sociale deţinute de acesta în companie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos