Acasă ACTUALITATE VIDEO INCREDIBIL – Alunecare URIASA de teren in China: 33 de BLOCURI...

VIDEO INCREDIBIL – Alunecare URIASA de teren in China: 33 de BLOCURI au fost inghitite de PAMANT!

41
Cel putin 91 de persoane sunt date disparute dupa ce un morman imens de noroi si deseuri din constructii a cedat intr-un parc industrial din sudul Chinei, ingropand 33 de cladiri intr-un nou dezastru industrial, informeaza Reuters.

Premierul Li Keqiang a ordonat efectuarea unei anchete oficiale asupra alunecarii din orasul Shenzhen, aflat peste granita de Hong Kong, o tragedie ce a venit la doar patru luni dupa imensa explozie din portul Tianjin in care au murit peste 160 de persoane. Alunecarea de teren a lovit cladiri cu mai multe etaje din parcul industrial Hengtaiyu in coliziuni ce au implicat adevarate rauri de noroi.Un martor a declarat ca noroiul a venit ca niste “valuri enorme”, de care fugeau toti cei din zona.

Televiziunea de stat a prezentat scena dezastrului cu cladiri distruse in mijlocul intinderii de noroi maroniu.


Citeste si:

Noroiul a acoperit o arie de de peste 380.000 de metri patrati (38 de hectare) si a avut 10 metri adancime in anumite locuri, a declarat viceprimarul din Shenzen.

Aproape 3.000 de salvatori au fost la fata locului, cu caini special dresati si cu drone. Salvatorii s-au concentrat pe cateva zone unde senzorii aratau semne de viata.

Ministerul resurselor a afirmat ca alunecarea a fost cauzata de muntele de deseuri de constructii din vecinatate, care ar fi avut o panta prea abrupta.

O sectiune din apropiere a conductei majore de gaz Vest-Est a explodat, dar este neclar daca aceasta explozie a avut vreun impact asupra alunecarii de teren.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos