Acasă ACTUALITATE VIDEO – Inventia unor clujeni cumparata imediat de NASA si folosita pe...

VIDEO – Inventia unor clujeni cumparata imediat de NASA si folosita pe Statia Spatiala Internationala!

710

O aplicație de back-up, realizată de mai mulți IT-iști din Cluj Napoca, a fost cumpărată de NASA și este folosită pe Stația Spațială Internațională.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

NASA a achiziţionat 20 de licenţe ale soft-ului Backup4all, o aplicaţie dezvoltată de o echipă de programatori clujeni care deţin compania Softland. Începând cu luna mai, aplicaţia este folosită pe Staţia Spaţială Internaţională pentru activităţile de backup realizate de către agenţie, informează digi24.ro.

O licenţă pentru această aplicaţie costă 49,99 dolari, dar pentru că NASA a cumpărat o cantitate mai mare de licenţă, a primit şi o reducere, astfel încât preţul total a fost de 770 de dolari. De asemenea, pentru că este folosită într-un mediu în care nu există conexiune la internet, aplicaţia a trebuit modificată.

“În ianuarie anul acesta am primit un mail de la NASA în care ne spuneau că şi-ar dori să instaleze Backup4all într-un mediu foarte securizat, fără acces la internet. Ne-au explicat că modalitatea noastră de activare nu va funcţiona în environment-ul lor şi atunci am aflat că vor să instaleze aplicaţia pe Staţia Spaţială Internaţională. A urmat o lună întreagă de teste şi configuraţii pentru ceea ce aveau nevoie şi în 31 mai a început să fie utilizată. Astfel, acum rulează pe opt laptopuri de pe Staţia Spaţială Internaţională”, a explicat Lóránt Barla, din partea companiei Softland.

Clujenii, care au ajuns cu Backup4all la a şasea versiune, au explicat că mai ţin legătura cu cei de la NASA, în cazul în care aceştia au nevoie de ajutor pe partea de suport.

Articolul precedentMafia din Bucuresti a ocupat abuziv o suprafata mare din Parcul Tei cu o sala de nunti!
Articolul următorAdevaratul motiv pentru care Olguta Vasilescu face circ in fiecare zi: Vrea sa fie premier in locul lui Grindeanu!