Acasă ACTUALITATE VIDEO – Klaus Iohannis are o atitudine SFIDATOARE la adresa presedintelui Comisiei...

VIDEO – Klaus Iohannis are o atitudine SFIDATOARE la adresa presedintelui Comisiei Europene!

31
Presedintele Klaus Iohannis a avut o reactie rece si extrem de retinuta in debutul Consiliului European de joi in momentul in care seful Comisiei Europene, luxemburghezul Jean Claude Juncker, l-a abordat in stilul sau cunoscut, cu o imbratisare amicala. Reactia rece a lui Iohannis vine dupa ce presedintele a catalogat drept „surprinzatoare” si „neobisnuita” o declaratie a lui Juncker, care spusese ca Europa trebuie sa fie mai apropiata de Rusia.

Imaginile furnizate presei de Administratia Prezidentiala surprind momentul in care Juncker il intrerupe pe Iohannis, aflat in mijlocul unei conversatii cu un omolog, si il trage spre el ca sa-l imbratiseze. Initial, Iohannis intinde mana pentru a-l saluta, dar sfarseste prin a-i intoarce imbratisarea lui Juncker, fara prea mult entuziasm.

Cei doi au apoi o scurta conversatie, dupa care Juncker pleaca, scrie hotnews.ro.


Citeste si:

Reamintim ca declaratiile lui Juncker au starnit perplexitate prin incercarea de pozitionare clara a Uniunii Europene pe o orbita pro-ruseasca si anti-americana. Iohannis a amendat pozitia lui Iohannis si a spus ca „e neobisnuit ca presedintele Comisiei Europene sa faca declaratii in chestiuni cheie fara sa armonizeze aceste declaratii cu statele membre. Prefer sa aflu ce a dorit sa spuna si dupa aceea sa comentam”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos