Acasă Videoclipul zilei VIDEO – Maternitatea de stat din Romania care arata mai bine decat...

VIDEO – Maternitatea de stat din Romania care arata mai bine decat multe din Europa de Vest!

865

Dacă acum un deceniu în România nu se găseau maternități cu o asemenea deservire, acum cu siguranță că avem. Cu ajutorul granturilor Europene de peste o sută de mii de euro, a fost renovată o nouă secție de neonatologie. În acest spital nu mai stau toți copiii în aceeași cameră. Fiecare nou născut înainte de timp sau bolnav, este plasat în propria cameră din maternitate, în care există totul necesar atât pentru bebeluș cât și pentru mama acestuia. Vedeți cum arată condițiile performante din spitalul Sf. Gheorghe.

10 saloane pentru mame şi bebeluşi, alte trei pentru copiii născuţi prematur, precum şi cabinetele medicilor – toate au fost aduse în zilele noastre, cu bani europeni. Aparatura sofisticată şi mobilierul din secţie sunt nou-nouţe, informeaza digi24.ro.

„E o diferenţă mare, acum 13 ani am născut o fetiţă. Condiţiile erau… Mai aşa… Fără comentarii … Acum suntem mulţumiţi şI fericiți că avem un spital frumos”, spune o proaspătă mămică.

La iniţiativa unui doctor şcolit în Statele Unite, saloanele pentru bebeluşii născuţi înainte de termen sunt aidoma celor din spitalele de peste ocean.

„Bebeluşii născuţi bolnavi au nevoie să fie într-un mediu liniştit, întunecat, cu stimuli cât mai puţini, ca să se poată dezvolta şi vindeca corespunzător. Asta eu cred că poţi să faci cel mai bine dacă nu sunt puţini într-o hală mare”, spune Gyulai Gabriella, şefa secţiei de neonatologie.

Lucrările de modernizare ale întregului spital au început în urmă cu mai bine de 10 ani. 10 milioane de euro – fonduri nerambursabile – atât a costat reabilitarea.

„Trebuia renovat. Sala de naşteri s-a renovat, sălile de operaţii cred că într-o lună vor intra în circuit”, spune Antal Almoş, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorge.

S-a investit şi în aparatură medicală performantă. Spitalul din Sfântu Gheorghe e unul din puţinele din ţară în care medicii au la dispoziţie un aparat care detectează, imediat după naştere, eventualele probleme de auz ale bebeluşilor. Cei 7.000 de euro s-au strâns din donaţii.

Vezi aici Video:

Anual, vin pe lume în maternitatea din Sfântu Gheorghe peste 1000 de copii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos