Acasă ACTUALITATE VIDEO Noua țintă a Rusiei se află la doi pași de România....

VIDEO Noua țintă a Rusiei se află la doi pași de România. Și nu este Ucraina!

25

Exerciţiile militare efectuate de soldaţii ruşi în Transnistria în ultima perioadă, cel mai recent având loc joi, trebuie interpretate drept un mesaj cât se poate de clar pe care Vladimir Putin îl transmite moldovenilor pentru a renunţa la planurile lor de integrare europeană, scrie Wall Street Journal, într-un text de opinie publicat vineri pe site-ul său.

putinComentariul, care face o scurtă prezentare a acestei fâşii de teritoriu aparţinând R. Moldova care a devenit un conflict îngheţat şi o modalitate prin care Rusia destabilizează Moldova, susţine că, prin aceste manevre militare, Putin îi avertizează pe cei de peste Prut că ţara lor ar putea deveni următoarea ţintă a politicilor sale agresive.

„Cu Crimeea anexată şi după acţiunile din estul Ucrainei, Vladimir Putin ţinteşte teritoriul care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră şi pe care Moscova îl consideră domeniul său imperial de drept. De asemenea, domnul Putin îi avertizează pe moldoveni să îşi abandoneze visurile de integrare europeană”, scrie autorul textului din WSJ.

Urmată parcă, de la independenţă, de „blestemul unei politici corupte”, Moldova rămâne „una dintre cele mai sărace ţări europene”, continuă articolul. Chiar şi aşa, locuitorii au votat, la ultimele trei alegeri legislative, pentru un curs proeuropean.

Folosindu-se de arma sa preferată, embargoul, „Moscova i-a pedepsit deja pe moldoveni pentru că încearcă să aibă legături mai strânse cu Vestul”.

Sursa: gandul.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos