Acasă ACTUALITATE Ce face un preot cu păcatele de la spovedanie? ”Le uită. Le...

Ce face un preot cu păcatele de la spovedanie? ”Le uită. Le uită, dacă-l ajută Dumnezeu!”

27
Părintele Constantin Necula a vorbit, în Vinerea Mare, la Turnul Sfatului TV, despre taina spovedaniei. Întrebat ce face un preot cu toate păcatele strânse de la oameni, părintele Constantin Necula a declarat:
necula„Le uită, Le uită. Dacă-l ajută Dumnezeu, da. Dacă nu le uită, atunci nu e preot. Atunci el devine o persoană care absoarbe informația și nu roagă. Eu am obligața ca la spovedanie, când aud tot timpul câte ceva, eu rog, eu nu trăiesc doar acolo, eu trăiesc concomitent și înaintea altarului. Chiar dacă stau acolo pe scaun…”, a spus părintele Necula, potrivit Turnul Sfatului.ro.
Legat de trăirile societății românești, părintele Necula a vorbit despre o dorință a sa în ceea ce privește mass-media:
”Visez la un congres național al ziariștilor în care să se stabilească limita de la care persoana umană nu mai poate fi atacată. Eu îmi doresc enorm de mult asta. Cred că numai atunci vom avea o presă reală, care nu va mai presa. Atunci când va presa pozitiv, ca un teasc, să scoți mustul, nu să-ți bați joc de valoarea mustului. Pentru că degeaba scoți mustul și îl lași la acrit la soare. Văd în ultima vreme la jurnaliști pe care încep să-i cunosc că au anumite reticențe în fața unor atitudini. Nici lor nu le convine întotdeauna atacul la o chestie sau alta”, a mai spus părintele.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos