Acasă ACTUALITATE VIDEO – Panica in Franta! Presedintele Hollande: Intre morti sunt mai multi...

VIDEO – Panica in Franta! Presedintele Hollande: Intre morti sunt mai multi copii!

19

Un camion a intrat in plina multime joi seara, la ora 22.30 (23.30, ora Romaniei), la Nisa unde oamenii sarbatoreau ziua nationala a Frantei si urmareau focurile de artificii. Numarul victimelor nu este cunoscut exact, cifrele variind intre 70 si 80 de morti.

Presedintele francez Francois Hollande si-a anuntat decizia de a apela la rezervisti pentru a asigura protectia teritoriului dupa atentatul care a facut cel putin 80 de morti joi la Nisa (sud-est), relateaza AFP.

„Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat. Intre cei 77 de morti sunt si mai multi copii. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a lupta impotriva flagelului terorismului. In acest sens vom consolida eforturile noastre in Irak si Siria”, a declarat presedintele francez Francois Hollande, conform AFP, sustinand ca starea de urgenta in Franta va fi prelungita cu trei luni si facand apel la militarii in rezerva.

In camion au fost gasite acte de identitate pe numele unui franco-tunisian. Sectiunea antiterorista a parchetului de la Paris a anuntat ca a preluat ancheta.

Barck Obama si Theresa May si-au exprimat solidaritatea cu poporul francez.

Autoritatile locale si nationale sustin ca este vorba despre un atentat terorist, iar soferul camionului ar fi fost impuscat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos