Acasă ACTUALITATE VIDEO – Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu Angela Merkel. Ce i-a...

VIDEO – Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit cu Angela Merkel. Ce i-a spus despre discutiile avute cu Trump!?

15
Klaus Iohannis a avut luni o discuţie la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel. Printre temele abordate s-a aflat şi relaţia UE-SUA, după vizita recentă a preşedintelui român la Washington. Şeful statului a susţinut nevoie unor relaţii puternice, de tip sinergic.

„Relaţia transatlantică rămâne vitală. SUA e importantă pentru UE şi UE e importantă pentru SUA. Nu trebuie să optăm între NATO şi UE, ci trebuie să colaborăm”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a susţinut că relaţia dintre SUA şi UE trebuie să fie una foarte bună. „Am subliniat acest lucru şi la Washington. Acest mesaj este important si trebuie transpus în practică. Nu este cazul să optăm între NATO şi UE sau să optăm între UE şi SUA. Aşa ceva este imposibil şi nu este dorit de nimeni. Pe de altă parte, trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că au apărut anumite sincope şi trebuie să găsim căi de ieşire din sincope. Relaţia transaltantică nu este o opţiune politică, este la baza realităţii noastre de tip democratic şi trebuie păstrată”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele României a mai susţinut că „între NATO şi UE trebuie să apară colaborări cu efect de sinergie şi nu altceva”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos