Ce coincidenta! In ziua in care Dragnea a negociat cu UDMR s-a decis ca data 15 martie sa fie declarata Ziua Maghiarilor din Romania!

14

Comisiile pentru administraţie şi drepturile omului au aprobat astăzi propunerea legislativă prin care ziua de 15 martie este declarată sărbătoare a comunităţii maghiare din România, urmând ca angajaţilor maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, scrie bucurestifm.ro.

”În localităţile unde trăiesc persoane aparţinând comunităţii maghiare, autorităţile administraţiei publice locale şi judeţene, instituţiile publice pot organiza manifestări cultural-artistice dedicate zilei de 15 martie. Fondurile necesare organizării manifestărilor pot fi asigurate din bugetele locale ale autorităţilor publice locale şi judeţene şi ale instituţiilor publice. Angajatorii pot acorda o zi liberă, în data de 15 martie, la cerere, persoanelor aparţinând comunităţii maghiare pentru participarea la manifestările menţionate”, se arată în propunerea legislativă iniţiată de un grup de parlamentari UDMR şi amendată de comisie.

De asemenea, actul normativ prevede ca Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări.

Propunerea legislativă şi raportul comun al celor două comisii vor intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.